Erdoğan’dan kararlılık mesajı: ‘Terör örgütü kıpırdayamaz halde’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son bir yılda PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 7'si kırmızı kategoride aranan toplam 1045 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, "Terör örgütü hareket edemez durumda. İnşallah yaz boyunca daha kararlı ve etkili operasyonlar gerçekleştireceğiz" dedi.

GÜNDEM 25.06.2024, 20:35 Buse Önder
Erdoğan’dan kararlılık mesajı: ‘Terör örgütü kıpırdayamaz halde’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada terörle mücadele ve ülke güvenliği konularında önemli mesajlar verdi. Erdoğan, son bir yılda gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı ve güvenlik güçlerine yönelik beklentilerini dile getirdi.

Terörle mücadelede büyük başarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir yılda PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 7'si kırmızı kategoride aranan toplam 1045 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, "Terör örgütü kıpırdayamaz halde. İnşallah yaz ayları boyunca çok daha kararlı ve sonuç alıcı operasyonlar gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin güçlü duruşu

Erdoğan, Türkiye'nin tarihsel ve stratejik önemine vurgu yaparak, "Bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin bir ayağını Anadolu'ya sabitleyip, diğeriyle tüm dünyayı kucaklamaya devam edeceğini belirtti.

Emniyet teşkilatına yeni katılımlar

Erdoğan, emniyet teşkilatına katılan 2366 yeni mezunla birlikte polis teşkilatının milletimize karşı sorumluluklarını çok daha etkin bir şekilde yerine getireceğini söyledi. Kolluk kuvvetlerinin kanunun arkasından dolanarak değil, hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, vatandaşların kolluk kuvvetlerine baktığında hukuk devletini görmek istediğini belirtti.

Güvenlik ve özgürlük dengesi

Cumhurbaşkanı, güvenlikle özgürlük arasındaki hassas dengeyi koruyarak devletin güvenliğini ve ülkenin huzurunu sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Güvenlik güçlerinden kanunları uygularken daima bu hassasiyetle hareket etmelerini beklediğini söyleyen Erdoğan, vatandaşın malına, namusuna, özgürlüklerine ve güvenliğine kastedenlere asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Asimetrik tehditlere karşı mücadele

Türkiye’nin asimetrik tehditlerle yüzleşen bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, tüm tehditlere karşı mücadele etmek mecburiyetinde olduklarını vurguladı. Son bir yılda 34 bin 765 operasyonda 7'si kırmızı kategoride olmak üzere toplam 1045 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

FETÖ ile mücadele

Erdoğan, devlet kurumlarının FETÖ'cü alçakların peşinde olmaya devam edeceğini söyledi. "Birileri ısrarla görmek istemese de kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Hangi görünüm, hangi kisve altında olursa olsun, kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir yapıya tahammülümüz yoktur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son terörist ülkemiz için tehdit unsuru olmaktan çıkarılana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diyerek, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Yaz ayları boyunca daha kararlı ve sonuç alıcı operasyonlar gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin güvenliği için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)