Erdoğan imzaladı, iki bakan değişti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, görevinden affını isteyen iki bakanın yerine yeni isimler atandı. İşte Kabine'deki iki değişiklik.

GÜNDEM 02.07.2024, 08:19 02.07.2024, 08:28 Hakan Öksüz
Erdoğan imzaladı, iki bakan değişti!

Yerel seçimde umduğu başarıya ulaşamayan AK Parti'de bir süredir Kabine değişikliği gündemdeydi. Kurmaylarını toplayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine'de değişiklik mesajı vermişti.

Mehmet Özhaseki affını istedi

Kabinedeki görevinden affını isteyen iki bakan dün değişti. Atama kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin görevinden affını istediği kaydedildi. 

Murat Kurum bir kez daha bakanlık koltuğunda

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, ikinci defa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koltuğuna getirildi. Murat Kurum'un bakanlık koltuğuna getirilmesi ile beraber AK Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 264'e indi.

Fahrettin Koca, pandemi döneminin en dikkat çeken ismiydi

Kabinedeki diğer değişiklik ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ydı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sonrası kurulan kabinenin ilk bakanlarından biri olan Fahrettin Koca, koronavirüs salgını döneminde kamuoyunun dikkatini en fazla çeken bakan oldu. 

Yeni Sağlık Bakanı, Kemal Memişoğlu oldu

6 yıl boyunca Sağlık Bakanı olarak faaliyette bulunan Fahrettin Koca'nın, bir süre önce görevinden affını istediği kaydedildi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanı olarak atandı.

Kemal Memişoğlu kimdir?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Trabzon'da 1966 yılında doğdu. Aslen Rizeli olan Memişoğlu, 1990'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1995'te Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanlığını alan Memişoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)