Erdoğan ile Putin, Astana'da el sıkıştı! Rus turistler ve Akkuyu detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Putin, "Ülkenize gelen Rus turistlere sağladığınız kolaylık nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmasında Türkiye'ye gelen Rus turistlere ve Akkuyu enerji santraline değinen Erdoğan, Putin'e bir teklifte bulundu. Putin, teklife "Seve seve" yanıtını verdi.

GÜNDEM 03.07.2024, 15:57 Hakan Öksüz
Erdoğan ile Putin, Astana'da el sıkıştı! Rus turistler ve Akkuyu detayı

Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ile diyalog ortağı olan Türkiye, ilişkileri geliştirmek için bölge ülkeleriyle yakın temasta. 3-4 Temmuz'da düzenlenecek ŞİÖ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde önemli kararların alınması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şangay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in buluşmasına basın büyük ilgi gösterdi.

Putin: "Turistlere kolaylık sağlıyorsunuz, teşekkür ederim"

İki lider, yapacakları basına kapalı görüşme öncesi gazetecilerin önünde konuştu. Rusya lideri Putin, "Ülkenize gelen Rus turistlere sağladığınız kolaylık nedeniyle teşekkür ediyorum." diyerek Erdoğan'a memnuniyetlerini iletti.

Erdoğan'dan Akkuyu mesajı: "Gazprom ve Botaş arasında güçlü ilişkiler kuruldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Akkuyu enerji santraline özel bir yer ayırdı. Santrali hızlı şekilde devreye almak istediklerine vurgu yapan Erdoğan, "Gazprom ve Botaş arasında son derece samimi ilişkiler kuruldu. Burada önemli adımlar atabiliriz. 55 milyar dolarlık ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak istiyoruz." dedi.

"Sayın Putin'i Türkiye'ye davet ediyorum" 

Türkiye'yi ziyaret eden Rus turistler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi 7 milyon Rus turistin ziyaret etmesi bizim için gerçekten önemli. Türkiye'den memnun kalsınlar yeter ki. Sayın Putin'i de en kısa sürede Türkiye'de ağırlamak istiyorum." ifadeleriyle Rus lidere davette bulundu. Putin ise davete karşılık olarak, "Kesinlikle geleceğim." cevabını verdi.

Yorumlar (0)