Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki! 'Milletin cebinden özel uçakla Roma turu yaptırılamaz'

Sayıştay'ın 162. Kuruluş Yıl Dönümü'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından düzenlenen Roma seyahatine tepki gösterdi.

GÜNDEM 28.05.2024, 16:28 28.05.2024, 16:31 Buse Önder
Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki! 'Milletin cebinden özel uçakla Roma turu yaptırılamaz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşen “Sayıştay'ın 162. Kuruluş Yıl Dönümü” etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında çeşitli başlıklarda görüşlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye hizmette rehavete yer olmadığını vurgulayarak, devlet işlerinin özveriyle yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Devlet erklerinin halk hizmeti için var olduğunu belirten Erdoğan, tüm görevlerde bu anlayışla hareket ettiklerini ve yaptıkları reformlarla bürokrasiyi azaltarak kamu hizmetlerinin kalitesini artırdıklarını söyledi.

Erdoğan, "Tüm vesayet biçimleri gibi bürokratik vesayeti de bir tehdit olarak gördük" dedi.

‘Yeni adımların hazırlığı içindeyiz’

Son dönemde kamu hizmetlerinde artan şikayetlerin farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, vatandaşın mağdur edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Halkın serzenişlerine kayıtsız kalmadıklarını ve pek çok alanda ilave adımlar atmak için hazırlık yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden memnuniyetini artırmak için gayretlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

‘Yeni anayasa vizyonumuzun bir parçası’

Yeni ve sivil bir anayasanın Türkiye Yüzyılı'nın kilometre taşlarından biri olduğunu ifade eden Erdoğan, anayasanın demokratikleşmesi yönünde önemli adımlar attıklarını belirtti.

Yeni hükümet sistemi sayesinde siyasi belirsizliklerin ortadan kalktığını ve yönetimde güven ile istikrarın tesis edildiğini vurgulayan Erdoğan, "Yeni anayasa meselesi de gelecek vizyonumuzun bir parçasıdır. Bu milli bir görevdir. Millete demokratik hukuk devletini esas alan yeni bir anayasa borcumuz var" ifadelerini kullandı.

‘Denetim anlayışımızı geliştirmeliyiz’

Erdoğan, halka hizmet yolunda yönetim anlayışları kadar denetim anlayışlarını da geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Devlet geleneğinde teftişin her zaman önemli olduğunu belirten Erdoğan, Sayıştay'ın bu süreçte önemli roller üstlendiğini vurguladı. "Kamuda tasarrufun ön plana çıktığı günlerde Sayıştay'ın denetimleri daha da önem kazanmıştır" dedi.

‘Milletin parasıyla Roma turu yaptırmanın açıklaması olamaz’

Hiçbir kurumun savurganlık içinde olamayacağını belirten Erdoğan, kamu kaynaklarının kişisel çıkarlar için kullanılmasını eleştirdi.

Erdoğan, "Milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz. Roma turunun hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu konuda atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha hassas davranmalı, kamu malına özen göstermelidir" dedi.

‘Çalışarak ayakta kalan ülkeyiz’

Erdoğan, Türkiye'nin sınırsız petrol, altın veya doğalgaz gibi kaynaklara sahip olmadığını, çalışarak ayakta kalan bir ülke olduğunu vurguladı. Tasarruf paketini milletle paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin kaynaklarını verimli ve tasarruflu kullanmanın önemine değindi.

Yorumlar (0)