e-Devlet'e akraba silme hizmeti geldi mi? Açıklama yapıldı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 23.06.2024, 09:39 24.06.2024, 11:17 Buse Önder
e-Devlet'e akraba silme hizmeti geldi mi? Açıklama yapıldı

Son günlerde sosyal medyada yayılan "e-Devlet üzerinden akrabalarınızı silebilirsiniz" iddiaları, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı. DMM, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve kamuoyunu uyardı.

DMM'nin açıklamasında, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz.' iddiası doğru değildir" ifadesi yer aldı. DMM, Türkiye’nin dijital hizmet platformu olan e-Devlet Kapısı’nda böyle bir hizmetin mevcut olmadığını kesin bir dille vurguladı.

Kamuoyuna uyarı

Açıklamada, bahsi geçen iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntülerinin, e-Devlet Kapısı'na ait olmadığı ve dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlandığı belirtildi. DMM, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

DMM, sosyal medyada hızla yayılan bu tür dezenformasyonlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, resmi kaynaklardan doğrulanmamış bilgilerin paylaşılmamasını tavsiye etti. Açıklamada, "e-Devlet Kapısı'nda 'Akraba İlişiği Kesme İşlemleri' gibi bir hizmet bulunmamaktadır" denilerek, vatandaşların güvenilir ve doğru bilgiye ulaşmak için resmi açıklamaları takip etmeleri gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)