Doktor Ender Saraç'ın yargılandığı 'cinsel istismar' davasında karar

Doktor Ender Saraç'ın, 13 yaşındaki oğluna yönelik "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar verildi.

GÜNDEM 03.07.2024, 11:33 03.07.2024, 18:29 Buse Önder
Doktor Ender Saraç'ın yargılandığı 'cinsel istismar' davasında karar

Ünlü doktor Ender Saraç, Beşiktaş'ta 2017 ve 2021 yılları arasında 13 yaşındaki oğluna yönelik "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına sanık Ender Saraç, avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı katıldı.

‘Bir komploya kurban gittim’

Duruşmada, savunma yapan Saraç'ın avukatı Altın Mimir, yargılamanın en büyük mağdurlarının müvekkili ve çocuğu olduğunu savunarak, müvekkilinin beraat etmesini talep etti. Son sözü sorulan Ender Saraç ise, "Bu suçu asla ve asla işlemedim. Bir komploya kurban gittim, mahkemenizden beraat talep ederim" dedi.

Mahkeme heyeti, Saraç'ın üzerine atılı suçu işlemediğinin sabit olduğu gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Okuldaki öğretmenlerine söylemişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, mağdur çocuk M.S'nin 5 Aralık 2023'te okuldaki öğretmenlerine babası Ender Saraç'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattığı, okul idaresinin bu durumu polise bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Anne Benan Saraç reddetti

İddianamede, çocuğun ilk ifadesinde babası hakkında cinsel istismar suçlamasında bulunduğu, ancak sonraki ifadesinde annesi ve kendisine kötü davrandığı için babası hakkında bu yönde suçlamada bulunduğunu ve aslında istismar olmadığını söylediği kaydedildi. Çocuğun annesi Benan Saraç ise, eşinin kendisine ve çocuklarına psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını, ancak oğluna karşı herhangi bir cinsel davranışta bulunduğunu görmediğini ifade etti.

İddianamede, mağdur çocuğun şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda sanığa iftira atmasını gerektirecek ciddi bir neden olmadığı ifade edilerek, mağdurun ilk ifadesinin samimi ve gerçeği yansıttığı savunulmuştu. Bu sebeple, Ender Saraç'ın "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yorumlar (0)