Dilan Polat duruşmada yere yığıldı, Banu Parlak ağladı! Mahkeme kararını verdi

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın yargılandığı davanın duruşması, Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmanın başında "Allah'ım ne olur kurtar beni, suçsuzum." diyerek fenalık geçiren Dilan Polat, salondan çıkarıldı. Suçlamadan vazgeçen Banu Parlak da ağladı. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Polat çiftinin azmettirme suçundan tahliyesine hükmetti. Çiftin "kara para aklama" suçu kapsamında tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

GÜNDEM 25.06.2024, 12:27 25.06.2024, 17:10 Hakan Öksüz
Dilan Polat duruşmada yere yığıldı, Banu Parlak ağladı! Mahkeme kararını verdi

Banu Parlak'a ait Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda yer alan güzellik merkezinin 1 Ekim 2023'te kurşunlanmasının ardından derinleştirilen soruşturma, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın cezaevine gönderilmesi ile sonuçlanmıştı. 

Polat çiftinin "azmettirme" ile suçlandığı saldırıya ilişkin davanın ikinci duruşması, Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Polat çifti ile Sezgin Polat'ın yanı sıra şikayetinden vazgeçen Banu Parlak da duruşmaya katıldı. 

Gözyaşları sel oldu, Banu Parlak da ağladı

Dilan Polat ile Banu Parlak, duruşmanın başında gözyaşlarına boğuldu. Ağlamaya başladıktan sonra kendisini yere bırakan Dilan Polat, "Allah'ım ne olur kurtar beni, suçsuzum." diyerek fenalık geçirdi. Dilan Polat rahatsızlanarak salondan çıkarılırken ağlayan Banu Parlak, "Buradayım Dilan bak." dedi.

Banu Parlak

Dilan Polat'ın salondan çıkarılmasının ardından duruşmaya devam edildi. İstanbul Adliyesi'ndeki örgüt dosyası ile mahkemedeki dosyanın birleştirilmesi talebinin reddedildiğini bildiren hakim, dosyanın mahkemeye döndüğünü belirtti.

Gültekin Alan suçu üstlendi: "Emri ben verdim"

Gültekin Alan adlı bir kişinin mahkemeye sunduğu dilekçe okundu. Dilekçede, "Avrupa'da ve İstanbul'da teröre karşı savaşan Barış Boyun ile Daltonlar, benim komutamda. İş yerinin kurşunlanması emrini ben verdim." ifadeleri yer aldı. Engin ve Sezgin Polat, dilekçeyi yollayan Gültekin Alan'ı tanımadıklarını bildirdi. Avukat beyanları ile duruşmanın sürdüğü kaydedildi.

Ara karar: Azmettirme suçundan tahliye, kara para aklama suçundan tutukluluğun devamı

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Polat çiftinin azmettirme suçundan tahliyesine hükmetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Dilan ve Engin Polat'ın "kara para aklama" suçu kapsamında tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Polat çifti hakkında talep edilen hapis cezası

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianameye göre Polat çifti hakkında "azmettirme" suçundan 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar hakkında istenen hapis cezaları

Barış Boyun, Berat Can ve Batin Can Gökdemir'in "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "mala zarar verme " ile "silahlı tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sezgin Polat, Nizamettin Bilgili, İsmail Emre Arifoğlu, Yunus Emre Yıldız, Batuhan İnci ve Onur Abiç hakkında 2 yıl 4 ay ile 23 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Yorumlar (0)