Destici'den UEFA'ya Merih Demiral tepkisi

Sığınmacılar üzerinden Türkiye'nin karıştırılmak istendiğini söyleyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ayrıca Merih Demiral'a soruşturma açan UEFA'ya tepki gösterdi.

GÜNDEM 04.07.2024, 01:50 Şeyda Gül
Destici'den UEFA'ya Merih Demiral tepkisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sığınmacılar üzerinden karıştırılmak istendiğini ifade eden Destici, provasının Kayseri'de görüldüğüne işaret etti.

Küçük bir çocuğa tecavüz edilmesi kabul edilemez

Bunu şiddetle lanetlediklerini belirten BBP lideri Destici, küçük bir çocuğa tecavüz edilmesinin, tacizde bulunulmasının, musallat olunmasının hiç kabul edilemez olduğunu söyledi. Çocuğun kimliği ya da tecavüzü gerçekleştirenin kimliğinin de önemli olmadığını kaydeden Destici, “Yani bunu yapan ister Suriye kökenli olsun, sığınmacı, ister Afgan olsun, ister Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olsun ne olursa olsun. Yani kim yaparsa yapsın bunu lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Masumların ne suçu var?

Yaşananların ardından sığınmacıların hedef yapılarak onlarca evin taşlandığını aktaran Destici, orada o masumların ne suçu olduğunu sordu. Yani o masumların o evde oturan belki yüzlerce binlerce çocuğu olduğunu dile getiren Destici, “Bir çocuğa tecavüz edildi diye tepki gösteriyorsun haklı olarak. Ama öbür taraftan yüzlerce çocuğun bulunduğu evleri ateşe veriyorsun. Bu kabul edilebilir bir şey mi?” diye sordu.

UEFA'ya Merih Demiral tepkisi

UEFA'nın, milli futbolcu Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açmasına tepki gösteren BBP lideri Destici, milli futbolcu Merih Demiral hakkında UEFA disiplin soruşturması açılmasına tepki gösterdi. Bir spor müsabakasında bir futbolcumuzun attığı gol sonrası yaptığı sevincin bence bir ırkçılık olarak değerlendirilmesinin, hele UEFA'nın burada bir soruşturma açmış olmasının asla kabul edilemez olduğunu belirten Destici, bu yanlıştan dönüleceğini düşündüğünü ifade etti. Avrupa'da bir Türk fobisi bulunduğunu anlatan Destici, Türklerde bozkurtun bizim Ergenekon'dan çıkışımızı ifade ettiğini söyledi. Dolayısıyla da önemli olduğunu kaydeden Destici, “Yani dolayısıyla da Türklüğü ifade eder aslında bazı yerlerde. Azerbaycan da kullanır bunu. Hakeza Türkiye'de ta Atatürk de bunu kullanmıştır. Yani daha sonraki dönemlerde de çeşitli ortamlarda kullanılmıştır. Şu anda bir grubun ya da bir partinin yoğun olarak kullanması bu gerçeği değiştirmez. Bunun ırkçılıkla falan da bir alakası yok” şeklinde konuştu.

Bu konuyu daha çok sahipleneceğiz

A Milli Futbol Takımını başarısından tebrik eden Destici, Merih başta olma üzere, Arda'sıyla, Hakan'ıyla hepsi bizim gururumuz olduğunu belirtti. “Biz futbolcularımızla, bizim çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Ve inşallah cumartesi günü Berlin'de buradaki vatandaşlarımızın yoğun desteğiyle çeyrek finali de geçecekler” diyen Destici, Berlin'deki Nizam Alem Federasyonu'na bağlı ocakları ziyaret ettiğini anlattı. Burada Almanya'daki Türk vatandaşların sorunlarını dinleme fırsatı bulduğunu da söyleyen Destici, Almanya'da yaşayan Türklerin Türkiye'den emeklilik konusunda ve uçak biletlerinin yüksek olduğu yönünde bazı talepleri olduğunu ifade etti. “Türkiye'de emekli olanlar başka bir işte de çalışmaya devam edebiliyorlar. Ama şimdi burada olan vatandaşlarımız için seçimlerden önce bu dile getirilmesine rağmen ve bu konuda buradaki vatandaşlarımıza sözler verilmesine rağmen henüz bu gerçekleşmedi” ifadelerini kullanan Destici, dolayısıyla da aynen Türkiye'de olduğu gibi burada yaşayan vatandaşların da burada hem çalışmaya devam edebildiğini hem de Türkiye'de emekliyi hak etmiş olanlar da emekli olabilmesi gerektiğini söyledi. Destici, “Biz inşallah bu konuyu daha çok sahipleneceğiz” dedi.

Yorumlar (0)