Dervişoğlu: “Sadece bir oteli değil, canlarımızı da yaktı”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Sivas Katliamı'nın 31’inci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "Sivas'ta karanlık bir zihniyetin körüklediği ateş; sadece bir oteli değil, canlarımızı da yaktı, vicdanları da" dedi.

GÜNDEM 02.07.2024, 17:44 03.07.2024, 14:02 Melina Ay
Dervişoğlu: “Sadece bir oteli değil, canlarımızı da yaktı”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Sivas Katliamı'nın 31. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "Sivas'ta karanlık bir zihniyetin körüklediği ateş; sadece bir oteli değil, canlarımızı da yaktı, vicdanları da" dedi. Dervişoğlu, Madımak Oteli'nde 33 aydının yakılarak öldürüldüğü 2 Temmuz 1993 tarihinin Cumhuriyet'e yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

Dervişoğlu yayımladığı mesajda, “2 Temmuz 1993'te Sivas'ta karanlık bir zihniyetin körüklediği ateş; sadece bir oteli değil, canlarımızı da yaktı, vicdanları da... O yükselen dumanlar insanlığı da boğdu, insafı ve vicdanı da... Madımak’ta aslında Cumhuriyetimiz saldırıya uğradı. Bu elim olayın 31’inci yıl dönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, katleden zihniyeti lanetliyorum. Benzer trajedilerin tekrarlanmaması için etnik, dini, mezhepsel veya sınıfsal gerilim üzerinden siyaset yapmaya devam edenleri tarihten ders çıkarmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)