Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Tarih bu iğrenç tabloya göz yumanları yargılayacak

Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'e saldırılarına ilişkin “Tarih bu iğrenç tabloyu, buna yol açanları, göz yumanları meşrulaştırmaya çalışanları hak ettikleri şekilde yargılayacak” dedi.

GÜNDEM 20.12.2023, 15:50 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Tarih bu iğrenç tabloya göz yumanları yargılayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde hitap etti. Bu yıl bilim ödülünü geniş bir sahada çalışmalar yapan Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Süleyman Uludağ’ı ödülü için tebrik etti. “Kültür ödülümüzü Prof. Dr. Ali Birinci Hocamıza takdim ediyorum. Müzik ödülümüzün sahibi de Emel Sayın Hanımefendi'dir diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, resim ödülünün sahibinin Sayın İlhami Atalay olduğunu söyledi. Karikatür ödülünü de Hasan Aycın'a takdim ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinema ödülünü ise 50 yılından beri yapımcılıktan yönetmenliğe iz bırakan Sami Şekeroğlu'na verdiklerini belirtti. Kültür sanat dünyasına hizmetlerinin her geçen yıl daha iyi anlaşılmakta olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

Günümüz yazarları arasında seçkin bir yere sahiptir

“Dijital sanat ödülümüzü medya sanatçısı olan Refik Anadol'a takdim ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadol’un bilgisayar teknolojisini kullanarak çalışmalarını akademik çalışması ile destekleyerek dünya çapında eserlere imza attığını dile getirdi. Dijital sanat ödülü için kendisini tebrik ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mimari ödülünü ise Sinan Genim'e verdiklerini belirtti. Ülkemizin en önemli tarihi kültürel markası olan İstanbul'a olan aşkını projeleri ile restorasyon çalışmaları ile ortaya koymuş isim olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Edebiyat ödülümüzü onlarca eseri ile geçmişten bugüne köprüler kuran Nazan Bekiroğlu'na takdim ediyoruz. Nazan hanım öğretmenlikten akademisyenliğe yolcuğu boyunca günümüz yazarları arasında seçkin bir yere sahiptir” ifadelerini kullandı.

Vefa ödülleri 5 isim adına temsilcilerine verildi

Bu yılki vefa ödüllerini ise 5 ayrı isim adına temsilcilerine verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, edebiyatta Atilla İlhan ve Samiha Ayverdi, tarihte İsmail Hakkı Uzunçarçılı, müzikte Barış Manço, tiyatroda Muhsin Ertuğrul’u rahmetle yad ettiğini söyledi. Değişimle asırlık değerleri yaşatmanın mümkün olduğunu göstermeye çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojiye, kültüre ve sanata şartların el verdiği en büyük yatırımları yaptıklarını belirtti. Fikrine, zikrine, meşrebine bakmaksızın, kendini kültür ve sanatın hangi alanında olursa olsun ifade etmek isteyen herkesin önünü açtıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kültür, sanat ve akademi dünyasını tek tipleştiren ideolojik kabileler gerçeğiyle bir an önce yüzleşmeliyiz” dedi.

İşgalci İsrail'in Gazze'deki katliamları

Herkesin Gazze’de neler yaşandığını bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın anlı şanlı onca devlet yönetiminin İsrail'in katliam ve hırsızlık üzerine kurulu saldırıları karşısında eli kolu bağlı durmasının insanlık adına utanç verici bir durum olduğunu söyledi. Yargılamanın tarihe bırakılmadan hemen yapılması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Girişimlerimiz daha büyük destek buluyor. İnşallah 2024, zalimlerin hak ettiği cezaları göreceği, mazlumların yaralarının sarılacağı bir yol olacaktır diye inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)