Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile ilişki kurulmaması için hiçbir sebep yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin soruya, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok.” yanıtını verdi. “Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 28.06.2024, 15:34 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile ilişki kurulmaması için hiçbir sebep yok"

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye-Suriye arasında bir normalleşme süreci olup olmayacağına yönelik soru yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok.” diyerek geçmişte nasıl birliktelik sağlandıysa yine aynı şekilde “birlikte hareket” edeceklerini yanıtını verdi.

“Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz.” diyen Erdoğan, Suriye halkının Türkiye ile kardeş halklar olarak beraber yaşadığı bir topluluk olduğunu belirtti ve Suriye’ye geçmişte yapılan ziyaretleri anımsatarak, “Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil.” İfadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı’ndan Kentsel Dönüşüm Çağrısı

“Kentsel dönüşüm” çağrı ise ne demek istediklerini anlatan Erdoğan, birçok kaçak yapıların, zemin etütlerinin yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme gidilerek işi sağlama almaya başlamka istediklerini belirtti.

Yıkılan binalardaki en büyük sıkıntının çıkılan kaçak katlar olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Maalesef bunları bundan sonra da yaşayacağımızı söylemek isterim.” dedi.

Belediye başkanlığından gelmiş bir cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Eğer biz kentsel dönüşümle, zemin etütlerinden başlayıp bütün bu TOKİ’yle verdiğimiz imtihanları nasıl başarılı bir şekilde verdiysek ülkemizin genelinde bu tür yapıların çok çok kontrollü bir şekilde adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım.” şeklinde kaydetti.

Bahçeli İle Görüşme: Görüşmelerimizi Devam Ettireceğiz

Gazetecilerin geçtiğimiz Çarşamba günü MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmeyi sorması üzerine Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

“Bizim Cumhur İttifakı’nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey’le uzun bir süredir çalışmalarımız var. Devlet Bey’le yaptığımız görüşmeler var. Ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettiriyoruz, ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil. Devlet Bey’le ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir. Bunların değerlendirmesini yaptık. Her görüşmemizde 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz.”

Yorumlar (0)