CHP, Mehmet Şimşek'i ziyaret edecek! Özel'den asgari ücret vurgusu

Malatya'nın Yazıhan Belediyesi'nin önünde vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki hafta Meclis'e taşıyacakları orman yangınlarına müdahale önerilerinden depremzedelere kira yardımı konusuna kadar pek çok meseleye değindi. Emeklileri ve asgari ücretlileri de unutmayan Özel, pazartesi günü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret edeceklerini söyledi. CHP lideri, Bakan Şimşek'e soracakları soruyu açıkladı.

GÜNDEM 22.06.2024, 16:22 22.06.2024, 16:48 Hakan Öksüz
CHP, Mehmet Şimşek'i ziyaret edecek! Özel'den asgari ücret vurgusu

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde Malatya'nın Yazıhan Belediyesi'ni AK Parti'den kazandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazandıkları belediyenin önüne konulan otobüsün üzerine çıktı, vatandaşlara hitap etti. 

"Orman yangınları konusundaki önerilerimizi Meclis'in gündemine taşıyacağız"

Mardin ile Diyarbakır'da 12 kişinin ölümüne neden olan yangınlara değinen CHP lideri Özel, "Türkiye'nin pek çok bölgesinden yangın haberi geliyor. 2024 yılındayız, bu imkanlara rağmen halen daha orman yangını konusunda bu derece ciddi zorluklarla karşı karşıya geliyoruz. CHP olarak orman yangınları ile mücadele konusunda yol gösterici ve yapıcı önerilerimiz var. Bu meseleyi önümüzdeki hafta TBMM'nin gündemine taşıyacağız. Meclis bu konuya el koymalı." dedi.

Depremzedelere kira yardımı konusu

Kahramanmaraş depreminin yıkıma uğrattığı bölgede yaşayan kiracılara sunulan kira desteğinin bu ay sona ereceğini hatırlatan Özel, "Bu yardımın uzatılması, desteğin de artırılması gerektiğini defalarca dile getirdik. Bu 10 ildeki 650 bin konut için verdiğiniz sözü tutmazsanız sözüm söz olsun; ülkenin en büyük kira yardımı mücadelesini başlatacağım. Seçim bittikten sonra hem evi yapmıyorsun hem de kira yardımını unutuyorsun. Millet yıllarca çadırlarda ve konteynerlerde mi yaşayacak? Depremzedeleri sana ezdirmeyiz." ifadelerini kullandı.

"Mehmet Şimşek'i pazartesi günü ziyaret edeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in pazartesi günü kendi ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcıları tarafından ziyaret edileceğini kaydeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Para bulamadıklarını söylüyorlar ya, işte pazartesi günü ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Bakan Şimşek'i ziyaret ederek bunun nasıl yapılacağını anlatacak. Buradan açık seçik belirteyim; 22 senelik AK Parti iktidarının yükünü sırtlayacak halde değiliz. Yanlışını doğru olarak lanse etmeyeceğiz. Yanlışsa yanlış. Doğrusunu biz biliyoruz zaten. Pazartesi günü Mehmet Şimşek'e şunu soracağız; 'Önceliğin vatandaş mı yoksa yandaş mı?' Üreticiden mi yoksa müteahhitten mi yana olduğunu soracağız." vurgusunu yaptı.

Emekli maaşı ve asgari ücret vurgusu

Siyasetteki normalleşme sürecine değinen Özel, "Normalleşmek, kurallara uygun davranmak ve anayasaya bağlı kalmak demek. Kaybedince tebrik etmek demek. Sopalarla saldırınca normalleşmeden söz edilemez. Ankara'nın orta yerinde öldürülen Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmakla olmaz. Emekliye 10 bin lira vererek, asgari ücretliye verdiğin sözleri seçimden sonra unutarak olmaz." dedi.

Yorumlar (0)