CHP ile Bakan Şimşek arasında 4 saatlik görüşme! Asgari ücret masada

CHP'nin gölge ekonomi bakanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görüştü. Görüşmede ücret ve emekli maaşına zam ile vergi politikası gibi konuların masaya geldiği kaydedildi. CHP'nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe, 4 saat 15 dakika süren ekonomi zirvesinin ardından kameraların karşısına geçti.

GÜNDEM 24.06.2024, 10:36 24.06.2024, 17:25 Hakan Öksüz
CHP ile Bakan Şimşek arasında 4 saatlik görüşme! Asgari ücret masada

Yerel seçimlerin ardından başlayan normalleşme süreci, siyasi söylemi yumuşattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme talebi ile başlayan ziyaretler, siyasi gündemde yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel, AK Parti Genel Merkezi ve CHP Genel Merkezi'nde iki kez görüştü.

Hükümet ve CHP arasında peş peşe görüşmeler

Erdoğan ile Özel arasında yapılan görüşmelerde, hükümet ve CHP arasında bir dizi görüşmenin yapılması kararlaştırıldı. Bakanlar ile Özel'in yardımcılarından oluşan CHP'nin gölge kabinesi arasında pek çok görüşme gerçekleştirildi.

CHP'nin gölge kabinesinin görüştüğü isimler arasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alıyor.

Görüşmede masaya gelen konular

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Prof. Dr. Yalçın Karatepe, bugün saat 10.00'da buluştu. CHP'nin "gölge ekonomi bakanı" Karatepe'nin, görüşmede asgari ücret ve emekli maaşına zam konusunu masaya taşıdığı kaydedildi. Bakan Mehmet Şimşek 'in, yeni ekonomi paketi hakkında CHP'yi bilgilendirdiği kaydedildi.

4 saat 15 dakikalık ekonomi zirvesi 

Bakan Mehmet Şimşek ile bir araya gelen CHP'nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe, 4 saat 15 dakika süren ekonomi zirvesi hakkında konuştu. Karatepe, asgari ücretin yanı sıra emekli maaşı, vergide adalet ve tarımsal destek olmak üzere 4 ana başlığın konuşulduğu görüşmeden detayları aktardı.

Asgari ücrete zam konusu

Söz konusu başlıklara ilişkin taleplerini Bakan Şimşek'e sunduklarını belirten Yalçın Karatepe, "Paranın büyük kısmını harcayan üst gelir grupları. Asgari ücret konusundaki talebimizi Sayın Bakan'a iletti. Enflasyon bu kadar yüksek seyrediyorken asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmamasını kınıyoruz." vurgusunu yaptı. 

"Düşük gelirliler, ağır vergi yükünün altında eziliyor"

Emekli memur maaşlarına temmuz ayında yapılacak zammın yüzde 20 oranında kalacağını vurgulayan Karatepe, vergide adalet konusunu da gündeme taşıdıklarını kaydetti. 
Düşük gelirli vatandaşların, ağır vergi yükünün altında ezildiğini belirten Karatepe, "Vergi dilimleri ile ilgili önerilerimizi Sayın Şimşek'e ilettik. Vergi dilimleri tespit edilirken asgari ücretin düşülmediğini biliyorsunuz. Dolayısıyla aralık ayı ile ocak ayı maaşları arasında büyük bir fark ortaya çıkıyor. Geliri düşük vatandaşların üzerine ağır bir vergi yükü biniyor." dedi.

Özel, görüşmeyi duyurmuştu

Önceki gün Malatya ziyaretinde vatandaşlara hitap eden CHP lideri Özel, bugünkü görüşme hakkında, "Mehmet Şimşek ile pazartesi günü görüşeceğiz. AK Parti'nin 22 yıllık iktidarının enkazını kaldırmaya gitmiyoruz. Bizim hedefimiz, 'yok' denilerek görmezden gelinen kaynağı göstermek. Vatandaşı mutlu etmek için nasıl bir vergi politikasının uygulanması gerektiğini aktarmak." demişti.

Yorumlar (0)