CHP Genel Merkezi'ndeki Özel-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Özel görüşmesinin ikinci ayağı bugün CHP Genel Merkezi'nde yapıldı. 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne gelen Erdoğan'ı, Özgür Özel karşıladı. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü. İşte kritik görüşmeye dair detaylar...

GÜNDEM 11.06.2024, 09:25 11.06.2024, 17:46 Hakan Öksüz
CHP Genel Merkezi'ndeki Özel-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Yerel seçim sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in attığı normalleşme adımı, AK Parti Genel Merkezi'nde 2 Mayıs'ta Erdoğan-Özel görüşmesinin yapılmasını sağlamıştı. Bir saat 35 dakika süren görüşmede liderler birbirlerine hediyeler vermiş, önemli konuları masaya yatırmıştı. Erdoğan ile Özel'in ikinci görüşmesi, bugün CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

2006'da Baykal ile görüşmüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne gidecek. Erdoğan, son olarak 2006'da CHP'nin eski lideri Deniz Baykal ile CHP Genel Merkezi'nde görüşmüştü. 

Özgür Özel kapıda karşıladı

CHP Genel Merkezi'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda ağırlayan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü.

Görüşmedeki protokol kuralları 

Peki Özel-Erdoğan görüşmesinin protokol kuralları nasıl olacak? 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Genel Sekreteri olan Kemal Nerhozoğlu ile görüşen Özgür Özel, protokol kuralları hakkında bilgi aldı. Özel'in makam odasına, kendi oturduğu koltuğun bir benzeri konuldu.

Görüşmede Erdoğan'ı koltuğunun arkasında Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsu yer alan bayrak konulacak. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibi, CHP Genel Merkezi'ne giderek son hazırlıkları yerinde gördü.

Görüşmede yer alacak isimler

İlk görüşmede yer alan isimler, bu görüşmeye de katılacak. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Erdoğan'ın yanında olacak. Eski büyükelçi Namık Tan ise Özel'in yanında bulunacak. Bu iki isim, görüşmenin kayda alınması için notlar alacak.

Masadaki konular

Erdoğan ile Özel'in görüşmede farklı gündem maddeleri olacak. Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarını masaya getirecek. Özgür Özel'in başlıca gündeminde ise ekonomi olacak. CHP Parti Meclisini toplayan Özgür Özel, kritik görüşme öncesi son değerlendirmeleri yaptı.

Yorumlar (0)