Çevreyi kirletenlere ceza yağdı! 79 tesise 31 milyon lira

Tekirdağ'da bu yılbaşından itibaren yapılan denetimlerde çevre, hava ve su kirliliğine sebep olan 79 tesise 31 milyon lira idari para cezası verildi. Ayrıca, 23 firmanın faaliyetleri durduruldu.

GÜNDEM 05.06.2024, 13:00 06.06.2024, 09:28 Buse Önder
Çevreyi kirletenlere ceza yağdı! 79 tesise 31 milyon lira

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, bu yılın ilk 5 ayında il genelinde çevre, hava ve su kirliliğine yol açan tesislere yönelik yoğun denetimler gerçekleştirdi. Yapılan 575 denetimde, çevreyi etkileyen ve Çevre Kanunu'na aykırı faaliyet gösteren 79 tesise toplamda 31 milyon lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 23 tesise faaliyetlerini durdurma kararı verildi.

Tekirdağ’daki sorun büyüyor

Tekirdağ'ın Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu Deresi, bölgedeki kirlilik sorununun en büyük belirtilerinden biri haline geldi. Endüstriyel ve evsel atıkların karıştığı dere, çevreye ağır koku yaymaya devam ediyor.

‘Verilen cezalar yeterli değil’

Çevreciler, kirletici tesislere uygulanan cezaların önemli olduğunu ancak daha caydırıcı yaptırımların gerekliliğine işaret ediyor. Ergene çevre gönüllüsü Ercüment Tuncay, Trakya bölgesinde Ergene Nehri'nin kirliliği konusunun sürekli gündemde olduğunu ve sanayi tesislerinin çevreyi kirletmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tuncay, verilen cezaların yeterli olmadığını düşündüklerini belirterek, “Daha ağır yaptırımların getirilmesi gerekiyor. Gelecek nesillerin temiz bir çevrede yaşamasını ve derelerde canlıların varlığını sürdürmesini istiyoruz. Çevre günlerinde geçmişteki gibi balık tutabilmeyi umut ediyoruz. Çevre gönüllüleri olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün bu konudaki çabalarını destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)