Çanakkale ve Manisa’da korkutan yangın! Alevler antik kente sıçradı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki makilik alanda çıkan yangından alevler antik kente sıçradı. Manisa'nın Yunusemre ilçesinde de TOKİ konutlarına yakın bölgedeki ormanda yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

GÜNDEM 26.06.2024, 18:55 26.06.2024, 20:48 Buse Önder
Çanakkale ve Manisa’da korkutan yangın! Alevler antik kente sıçradı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde ve Manisa’nın Yunusemre ilçesinde meydana gelen yangınlar, bölge halkını ve yetkilileri alarma geçirdi. Her iki yangının da yerleşim yerlerine ve tarihi bölgelere yakın olması, müdahalelerin hızla yapılmasını zorunlu kıldı.

Çanakkale’de makilik alanda yangın

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, makilik alanda saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirerek hızlı müdahale sağlanmasına yardımcı oldular. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, kısa sürede Assos Antik Kenti'ne ulaştı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun çaba sarf ediyor.

Manisa’da orman yangını

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi’nde, TOKİ konutlarına yakın bölgedeki ormanda saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek hızlı müdahalenin önünü açtılar. İhbarın ardından bölgeye 4 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi. Yangına 10 dakika içinde ilk müdahale yapıldı ve söndürme çalışmaları halen devam ediyor.

Her iki yangında da ekipler, yangını kontrol altına almak ve alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için havadan ve karadan yoğun bir şekilde çalışıyor.

Yorumlar (0)