Bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 44, yılbaşından bu yana ise 1092 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca, İsrail'e Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurma çağrısında bulundu.

GÜNDEM 29.05.2024, 18:08 30.05.2024, 09:47 Buse Önder
Bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamalara göre, Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürdürülüyor. Bakanlık yetkilileri, son bir haftada 44, yılbaşından bu yana ise toplamda 1092 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Toplantıda, sınır güvenliği konusunda da önemli bilgiler paylaşıldı. Son bir haftada 316, yılbaşından bu yana ise yedisi terör örgütü mensubu olmak üzere toplamda 4 bin 661 kişinin yasa dışı yollarla sınırları geçmeye çalışırken yakalandığı belirtildi. Ayrıca, son bir haftada engellenen 1442 kişi ile birlikte bu yıl içerisinde sınır geçişi engellenen toplam kişi sayısının 56 bin 949 olduğu ifade edildi.

‘İsrail derhal karara uymalı’

Açıklamalarda, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına dair Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına da değinildi. "İsrail'in Refah saldırılarını durdurmasına ve Refah sınır kapısının insani yardımlara derhal açılmasına hükmeden kararı memnuniyetle karşılıyoruz. İsrail'in derhal bu karara uymasını ve uluslararası toplumun da bu konuda daha aktif bir tutum sergilemesini bekliyoruz" denildi.

İsrail'e sert eleştiriler

İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarının devam etmesi ve çadır kamplarda yaşayan Filistinlilerin öldürülmesine yönelik sert eleştirilerde bulunuldu.

"Çocukların ve anne karnındaki bebeklerin öldürülmesinin hiçbir meşru sebebi olamaz. İsrail, toplu katliamlarına derhal son vermelidir. Bugüne kadar İsrail’in saldırılarını durdurmasına yönelik alınan kararlar memnuniyet verici olsa da yeterli değildir” ifadeleri kullanılan toplantıda zulmün son bulması için çağrıda bulunuldu.

Yorumlar (0)