Bakanlık’tan İYİ Partili Çömez hakkında suç duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İYİ Partili Turhan Çömez hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

GÜNDEM 26.06.2024, 00:00 26.06.2024, 17:41 Buse Önder
Bakanlık’tan İYİ Partili Çömez hakkında suç duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in, koruma altındaki iki çocukla izinsiz yayın yapması üzerine suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, sosyal medya üzerinden yapılan bu yayınla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Çocukların güvenliği tehlikede

Bakanlık, Çömez'in haklarında koruma kararı olan ve kuruluştan izinsiz ayrılan iki çocukla yasa dışı bir yayın gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada, bu yayının halihazırda devam eden adli ve hukuki süreçleri tehlikeye attığı ve çocukların daha fazla zarar görmesine sebep olduğu vurgulandı. Bakanlık, "Gizlilikle ve titizlikle yürütülen soruşturmalara dair bilgileri bu şekilde yayınlayan bu kişinin çocukların can güvenliğini tehlikeye attığı unutulmamalıdır" ifadelerine yer verdi.

Anayasa ve Çocuk Koruma Kanunu'na vurgu

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği, Bakanlığın tüm çocukların üstün yararını gözettiği belirtilen açıklamada, milletvekili sıfatı taşıyan bir kişinin Anayasa ve ilgili kanunlara uyması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Çocuklarımızı siyasi bir malzeme olarak kullanmak yerine onları güçlendirmek ve korumak için yapılabilecekleri yapıcı bir dille dile getirmesi gerekmektedir" denildi.

Bakanlık, çocukların siyaset üstü olduğunu ve onların hayatlarını kimsenin siyasi emellerine feda etmeyeceklerini belirterek, Turhan Çömez ve ilgili diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar (0)