Bahçelievler'de bina çöktü! Sabaha karşı büyük panik

Bahçelievler'deki 7 katlı bir bina sabaha karşı çöktü. Bina sakinleri son anda tahliye edince ölü ya da yaralanma olmadı. Binaya 3 kaçak kat çıkıldığı tespit edildi. İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Çöken binada ve çevredeki diğer binalarda yaşayanlar, panik dolu anları anlattı.

GÜNDEM 27.06.2024, 08:41 28.06.2024, 08:59 Hakan Öksüz
Bahçelievler'de bina çöktü! Sabaha karşı büyük panik

İstanbul Bahçelievler'e bağlı Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan 7 katlı bir bina saat 04.45 sıralarında kısmen çöktü. Binanın çökmesinin ardından olay yerine sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. AFAD ekipleri, enkazda çalışma başlattı. Hassas köpeklerle yapılan çalışmada binanın boş olduğu tespit edildi.

1994'te kaçak 3 kat çıkılmış

Sabaha karşı büyük bir gürültüyle kısmen çöken bina, resmi kayıtlara göre 4 katlıydı. 1994 yılında binaya kaçak 3 kat çıkıldığı belirlendi. Binanın çökmeden önceki son hali ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği: "Ölen ya da yaralanan yok"

Binanın 1970 yılında 4 katlı olarak yapıldığını bildiren İstanbul Valiliği, ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını bildirdi. Çöken binanın çevresi tedbir maksatlı boşaltıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi.

Binada yaşayan Sebahattin Kuzu: "Tahliye ettikten 15 dakika sonra çöktü"

Çöken binadan son anda kurtulduğunu söyleyen Sebahattin Kuzu adlı vatandaş, "Çökmeden kısa süre önce tahliye ettik binayı. Gece 4 buçukta binadan sesler gelince deprem olduğunu düşündük. Dışarı çıktık, binanın ayrılmaya başladığını gördük. Bunu görünce komşularımızı uyandırdık. Bir yaralanma yok çok şükür. Biz binayı tahliye ettikten 15 dakika sonra da çöktü. Ben şüpheleniyordum ve burada çok sık kalmıyordum zaten. Binada sıkıntıların olduğu belliydi." ifadelerini kullandı.

Ayhan Taşkın: "Duvar gidiyordu, çocukları zor kurtardım"

Çökmenin gerçekleştiği mahallede yaşayan Ayhan Taşkın, "Bizim evimiz de hasar gördü. Ben de yan binada yaşıyorum. Yan binanın çökmesi yüzünden yatak odası gitti. O anda uykudaydık. Gürültüye uyandım. Duvar gidiyordu, çocukları zor kurtardım. Kapıyı kırarak çocukları yatak odasından çıkardım." dedi.

Yorumlar (0)