Ayhan Bora Kaplan’dan örgüt suçlamalarına yanıt geldi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20’si tutuklu 61 sanığın yargılanmasına öğleden sonra devam edildi. Kaplan hakkındaki örgüt suçlamalarına “İşim gücüm yok örgüt mü kuracağım?” yanıtını verdi.

GÜNDEM 20.05.2024, 19:46 Melina Ay
Ayhan Bora Kaplan’dan örgüt suçlamalarına yanıt geldi

Ankara'daki 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 dakikalık ara sonrasında duruşmaya devam edildi. Mahkeme heyetinden söz alan şüpheli Bora Kaplan, “Erkan D. denen tanık eline almış kağıdı okuyor. Neden ezbere anlatmıyor. Çünkü kurgu var. Erkan D.'ye kağıdı vermişler ‘Okuyun’ diyorlar. O da okuyor” dedi.

Erkan D.'nin beyanlarının yalan olduğunu iddia eden Kaplan, “Erkan D.'yi dövdükten sonra Barış Kurt’la samimi olduğum, sonra da örgüt olduğum söyleniyor. Başka işim gücüm yok örgüt mü kuracağım” diye konuştu.

“İntihar etmedi öldürüldü”

Mahkeme, kurban Semih Arslan’ın annesi Adalet Arslan’ı da mağdur olarak dinledi. Oğlunun kendisini öldürecek biri olmadığını savunan Arslan, oğlunu öldürdüklerini iddia ederek, “Ben oğlumun Bora Kaplan’ın yanında çalışmasını istemiyordum. Eve sabah 5'de gelirdi. Eve gelmeden ben uyuyamazdım. Cinayet günü de akşam 7 gibi evden çıktı. Her gün akşam 6 gibi giderdi, sabah 5 gibi gelirdi. Banka borcu vardı, eve hacizler geliyordu. Ödeyemeyince Bora'nın yanına işe girdi. Cinayet olduğu gün de oğlum suçlu ama oğlumu infaz etmeye hakları yoktu. Elime geçse kendi elimle teslim edecektim” açıklamalarında bulundu.

“Oğlumu dindarlıkla kandırdın”

Bora Kaplan’a doğru dönen anne Arslan, “Benim oğlum öldürüldü. Giderken ben oğluma 20 lira verdim, cebinden çıkan para nerden geldi. Ayhan Bora Kaplan, sen oğlumu dindarlıkla kandırdın. Ben emekli maaşıyla geçiniyorum. Sen benim oğlumu kullandın, ben seni Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

Duruşma, mağdur ve tanık beyanlarının alınmasının ardından yarınki oturuma kadar sona erdi.

Olayın geçmişi

İddianameye göre, soruşturma Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D'nin beyanları üzerine 7 Eylül 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuruyla başlatıldı. İddianamede, suç örgütünün Kaplan'ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda Mahfuz Tatar ve Semih Arslan'ın öldürülmesi, müştekilere yönelik silahlı saldırılar, alıkonma ve işkence, işletmelerin zorla devralınması, araç gaspı ve sahtekarlık gibi olaylar gerçekleştirdiği belirtildi. Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve "suçluyu kayırma" gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve uzun hapis cezaları talep edildi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası istendi.

Yorumlar (0)