Ankara Garı saldırısı davasında karar çıktı: Sanıklara ağırlaştırılmış müebbet

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili dava sonuçlandı. Barış Mitingi için toplanan kalabalığa yönelik İŞİD'in düzenlediği bombalı saldırının davasında, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi karara bağlandı.

GÜNDEM 01.07.2024, 17:52 Melina Ay
Ankara Garı saldırısı davasında karar çıktı: Sanıklara ağırlaştırılmış müebbet

Tutuklu 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Özellikle Erman Ekinci, 101 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ancak sanıklara "insanlığa karşı suç" isnadıyla ceza verilmedi.

Mahkeme heyeti, Yakup Şahin, Hakan Şahin, Resul Demir, İbrahim Halil Alçay, Hacı Ali Durmaz, Erman Ekici, Talha Güneş, Hüseyin Tunç ve Metin Akaltın'a, 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Davada avukatlık yapan Gülşah Kaya, kararı şu sözlerle değerlendirdi:

"Herkesin gözü önünde gerçekleşen katliamlar silsilesiyle iktidarlarını pekiştiren bir hükümetle karşı karşıyayız. Dönemin başbakanından çete liderlerine kadar birçok kişinin bir şeyler bildiğine dair ifadeleri duyduk. Sanıkların katliamdan önce nasıl takip edildiklerini, telefonlarının dinlendiğini ve buna rağmen önlem alınmadığını belgelerle gördük. Ancak bu süreçte tek bir karakol polisi bile yargılanmadı. Devletin sorumluluğunu ortaya koyan her noktada yargı engeliyle karşılaştık. Bugün aynı yargı, insanlığa karşı suçtan İŞİD'i beraat ettirdi. Mahkeme zabıtlarında ne yazarsa yazsın, herkes gerçeği biliyor. Ancak gerçeği bilmek yetmez; adaletin sağlanması için yargılama yapılmalı. Gerçek failler yargılanıp ceza alana kadar ve insanlığa karşı suç kabul edilene kadar hukuk mücadelemiz sürecek."

Yorumlar (0)