Adana'daki 5,5'lik depremde 8 vatandaş hastanelik oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabah 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremde Adana ve Osmaniye’de panik olan 8 vatandaş, yüksekten atlamaya bağlı düşerek yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edildi.

GÜNDEM 25.07.2023, 13:36
Adana'daki 5,5'lik depremde 8 vatandaş hastanelik oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen bilgiye göre, bugün saat 08.44'de Adana Kozan’da 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yerin 11,27 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Adana başta olmak üzere Kahramanmaraş ve Osmaniye’den de hissedildi.

8 vatandaş hastanelik oldu

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 kişinin yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak hastanelere kaldırıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah itibari ile meydana gelen Adana Kozan merkezli depremde Adana’da 2 kişi eşya düşmesine ve yüksekten atlamaya, Osmaniye’de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak depremden etkilenmiştir. Depremden etkilenen vatandaşlar olay yerine sevk edilen 8 ambulansla hastanelere nakledilmiştir. Depremden etkilenen halkımıza ve hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Yorumlar (0)