47 ilde “Narkoçelik-23” operasyonu! 445 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı öncesi ve tatil boyunca 47 ilde devam eden "Narkoçelik-23" operasyonlarında 445 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 26.06.2024, 18:35 27.06.2024, 17:16 Buse Önder
47 ilde “Narkoçelik-23” operasyonu! 445 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kurban Bayramı öncesi 47 ilde gerçekleştirilen "Narkoçelik-23" operasyonunda önemli sonuçlar elde edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, toplam 304,5 kilogram uyuşturucu madde ve 96 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirtti. Operasyonda, 445 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince düzenlenen operasyonda 912 ekip ve bin 985 personelin yanı sıra 12 hava aracı ve 13 narkotik dedektör köpeğinin yer aldığını belirtti. Yerlikaya, operasyon kapsamında ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve yakalanan satıcılarla ilgili detayları il il paylaştı:

Rize

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda, Rize merkezli olmak üzere İstanbul, Trabzon, Bursa ve Antalya'da muhtelif miktarda bonzai, metamfetamin, skunk ve esrar ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda 25 sokak satıcısı yakalandı, bunlardan 18'i tutuklandı.

İstanbul

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Sokak Suçlarıyla Mücadele ve Narkotim Büro Amirliği ekiplerince Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinde düzenlenen operasyonda, 142,5 kilogram sıvı metamfetamin, 61 kilogram kristal metamfetamin ve 16 bin 608 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda 3 zehir taciri yakalandı.

Diyarbakır

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 54 kilogram skunk ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 30,5 kilogram metamfetamin ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.

Batman

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 9,5 kilogram metamfetamin ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.

Erzurum

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 7 kilogram metamfetamin ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.

Hatay

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 31 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.

Konya

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 28 bin 840 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.

Bursa

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda 20 bin 321 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.

Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, operasyona katılan tüm ekipleri tebrik etti ve vatandaşların güvenliği için çalışmaların süreceğini vurguladı.

Yorumlar (0)