Yurtdışı çıkış harcı 3 bin olacak mı? Açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira gelirlerinden stopaj alınacağı iddialarını reddederek, "Şu an böyle bir çalışmamız yok" dedi. Yurt dışı çıkış harcının 3 bin lira olacağı iddialarına da değinen Yılmaz, "Henüz belirlenmiş bir rakam yok, ancak makul bir oran olacaktır" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 28.06.2024, 00:36 29.06.2024, 09:33 Buse Önder
Yurtdışı çıkış harcı 3 bin olacak mı? Açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündemdeki vergi düzenlemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yurt dışı çıkış harcının 3 bin lira olacağı iddialarına yanıt veren Yılmaz, "Henüz kesinleşmiş bir rakam yok. Bu konu tartışılıyor ancak makul bir oran belirlenecektir" dedi. Vergi paketinde yurt dışı harcına yönelik bir düzenleme olacağını belirten Yılmaz, "Geçmişte bu harç daha yüksekmiş, sonra çok düşürülmüş ve güncellenmemiş. Bunun üzerine tartışmalar ve çalışmalar devam ediyor. Etkileri değerlendirilmeden kesin bir rakam vermek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Kira gelirlerinden stopaj

Kira gelirlerinden stopaj alınacağı iddialarını yalanlayan Yılmaz, "Şu anki çalışmalarımızda böyle bir konu yok. Mevcut sistem 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngörüyor, bu yüzden böyle bir düzenleme şu an gündemde değil" dedi.

Yılmaz, vatandaşlara spekülasyonlara itibar etmemeleri çağrısında bulunarak, "Yetkili kişi ve kurumlardan duymadığınız bilgilere güvenmeyin. Amacımız vergide adaleti sağlamaktır. Geniş toplumsal kesimlere karşı büyük bir hassasiyetimiz var. Yapacağımız düzenlemelerin vergi adaletini esas alan düzenlemeler olmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni vergi paketine yönelik teknik çalışmaların sürdüğünü belirten Yılmaz, yasa teklifini tatile girmeden meclise sevk etmeyi hedeflediklerini de açıkladı.

Yorumlar (0)