Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu

TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon verisine göre 12 aylık TÜFE oranı da belli oldu. Sözleşme yenileme tarihi temmuz ayı olan kiracılar için kira artış oranı netleşti. Konut kiralarına temmuz ayında en fazla ne kadar zam yapılabilecek? İşte temmuz ayı kira artış oranı...

EKONOMİ 03.07.2024, 11:25 Hakan Öksüz
Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu

Haziran ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Bir önceki aya kıyasla enflasyon oranı yüzde 1,64 yükseldi. Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 71.60 oldu. Memur ve emekli maaşlarına zam geldi, bedelli askerlik ücreti arttı. 12 aylık TÜFE oranının belli olmasıyla kira artışlarının azami sınırı da netleşti.

Temmuz kira zammı

Fahiş fiyat artışları ile mücadele eden hükümet, kiracıların mağdur olmaması için 2 yıldır yüzde 25 kira zammı sınırlamasını uyguluyordu. Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz itbarıyla sona erdi, yeniden eski uygulamaya geçildi. TÜİK'in açıkladığı veri sonrası temmuz kira zammı netleşti.

Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar?

Temmuz kira artış oranı merak ediliyor. 1 Temmuz itibarıyla konut kiralarındaki artış oranı yeniden 12 aylık TÜFE oranına bakılarak tespit edilecek. Ev sahipleri, sözleşme yenileme döneminde bu sınırı aşamayacak. 12 aylık TÜFE oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Temmuz ayında konut kiralarına yapılacak yıllık zammın en fazla yüzde 65,07 olabileceği bildirildi.

Yorumlar (0)