Sıcaklara klima dayanmıyor! Stoklar tükendi

Elazığ'da etkili olan sıcak hava dalgası sonrasında serinlemek isteyen vatandaşlar, klima ve vantilatör satıcılarına akın etti. Aşırı sıcaklar nedeniyle kentteki birçok işletmede klima stokları tükenirken, vatandaşlar alternatif olarak vantilatörlere yöneldi.

EKONOMİ 01.07.2024, 11:48 01.07.2024, 18:02 Buse Önder
Sıcaklara klima dayanmıyor! Stoklar tükendi

Yaz döneminin bunaltıcı sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, serin hava arayışı hız kazandı. Elazığ'da etkisini gösteren sıcak hava dalgası nedeniyle serinlemek isteyen vatandaşlar, klima ve vantilatör satan mağazalara akın etti. Artan talep nedeniyle kentteki birçok işletmede klima stokları tükendi, vatandaşlar alternatif olarak vantilatörlere yöneldi.

‘Klima talebine yetişemiyoruz’

Bir mağazada beyaz eşya personeli olarak görev yapan Uğur Altunyuva, "Mevsimin getirdiği aşırı sıcaklar nedeniyle klima ve vantilatör satışlarımız çok arttı. Siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz. Stoklarımızdaki klimalar tükendi” ifadelerini kullandı.

Havaların ısınmasıyla günde 8 klima, 10’a yakın vantilatör sattıklarını belirten Altunyuva, şu an klima stokları yetersiz olduğu için müşterilere vantilatör önerdiklerini belirterek, “Vantilatör fiyatlarımız 2 bin liradan başlayıp 10 bin liraya kadar çıkıyor. Klimalar ise 40 bin lira civarında" dedi.

‘Klima bulamadım, vantilatör almaya karar verdim’

Klima bulamadığını belirten Seda Tıbık, birçok yere klima almak için gittiğini ama çoğu yerde stokların tükendiğini belirtti. Bu yüzden vantilatör almaya karar verdiğini söyleyen Tıbık, “Hem bütçeme uygun hem de sıcak havalarda bizi rahatlatıyor. Elazığ’da sıcaklıklar çok arttı ve gece uyumakta zorluk çekiyoruz. Aldığım vantilatörün sıcağa bir nebze de olsa çözüm olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)