Kirazda beklenilen rekolte yakalanamadı

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi, Türkiye'nin önde gelen kiraz üretim merkezlerinden biridir. Ancak bu yıl, mevsimsel koşullar ve kuraklık nedeniyle beklenen kiraz rekoltesi elde edilemedi. Bu zorlu durum karşısında üreticiler, işçi çalıştırmak yerine kirazlarını kendileri toplama yoluna gitti.

EKONOMİ 25.06.2024, 13:20 25.06.2024, 17:57 Melina Ay
Kirazda beklenilen rekolte yakalanamadı

Türkiye'nin en kaliteli, büyük ve lezzetli kirazlarının yetiştiği Sultandağı ilçesinde kiraz hasadı başlamış durumda. Bayram öncesi başlayan ve halen süren bu yılki hasat döneminde rekoltenin düşük olduğu gözleniyor. Kirazın kilogram fiyatı ise kalitesine bağlı olarak 20-50 TL arasında değişiyor.

“Bu yıl bizim için kötü geçecek”

Uzun yıllardır bölgede kiraz yetiştiren üretici Göksel Özkaya, bu yılki kiraz rekoltesinin oldukça düşük olduğunu belirtti. Özkaya, “Normalde bölgemizde yıllık 35-40 bin ton civarında kiraz üretiyoruz. Ancak bu sene, mevsimsel koşullar ve kuraklık nedeniyle rekolte ciddi oranda düştü. Şu anda bu bahçede topladığımız kiraz miktarı 8-10 kasa civarında, burada bir günlük işimiz var. Geçen yıla kıyasla meyve miktarı çok az, bu yıl bizim için çok kötü geçecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)