Gurbetçiler ‘vatana destek vergisi’ ödeyecek mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), yurt dışında yaşayan vatandaşlardan yıllık 2000 euro tutarında "vatana destek vergisi" alınacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

EKONOMİ 05.07.2024, 14:35 06.07.2024, 09:23 Buse Önder
Gurbetçiler ‘vatana destek vergisi’ ödeyecek mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yayılan "Gurbetçilerden vatana destek vergisi alınacak" iddiasına dair bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu iddianın gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlık aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlar için herhangi bir vergilendirme çalışmasının bulunmadığı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin öneri ve beklentilerin değerlendirildiği, son halinin Bakanlık tarafından belirlendikten sonra TBMM'ye sunulmasının planlandığı ifade edildi.

‘Tedirginlik ve güvensizlik oluşturma hedefleniyor’

Açıklamada ayrıca, vergide adaletin pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketi hakkında ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirtildi. Resmi kurum ve yetkililer dışındaki spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği de vurgulandı.

Yorumlar (0)