Enflasyon gıda sektörünü etkiledi! Bir pet şişe suyun fiyatı 10 TL oldu

İstanbul'da son iki ay içinde 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı yüzde 100 artarak 10 TL'ye yükseldi. Birçok zincir markette çeşitli markaların suları 10 TL'den satışa sunulurken, bazı markaların fiyatları 10,70 TL'ye kadar çıktı.

EKONOMİ 04.07.2024, 14:19 Buse Önder
Enflasyon gıda sektörünü etkiledi! Bir pet şişe suyun fiyatı 10 TL oldu

Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte İstanbul’da suya olan talep artarken, 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatının 10 TL’ye çıkması vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu. Marketler, akaryakıt istasyonları, büfeler ve simit tezgahlarındaki en ucuz 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı 10 TL’ye ulaşırken, trafikteki sokak satıcılarında ise bu fiyat 15 ila 20 TL arasında değişiyor.

Bazı zincir marketler, 10 TL’nin altındaki su markalarını raflardan kaldırırken, bazı marketler ise bu ucuz su markalarını raflara koymuyor. Su fiyatlarındaki bu artış, özellikle yaz aylarında su tüketiminin arttığı dönemde, halkın tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, gıda enflasyonunun yüksekliği karşısında çaresiz kaldıklarını belirtiyor.

Öğrenciler ve vatandaşlar zor durumda

İstanbul’da yaşayan üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, “Elimdeki suyu 10 TL’ye aldım. Artık 20 TL’de olsa benim için fark etmiyor. Suyun fiyatı sürekli artıyor. Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum” dedi.

Mustafa Uçak ise, “Normalde yarım litrelik pet şişe sular 1-2 TL arasındaydı. Şimdi 10 TL’ye çıkmış durumda. Hava sıcak olduğu için dışarıda su almak zorunda kalıyorum” şeklinde konuştu.

‘En çok gıda sektörü etkileniyor’

Kaan Özdemir de su fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek, “Enflasyonu en çok etkileyen sektörlerden biri gıda sektörü. Bu durum içtiğimiz suya da yansıdı. Yarım litrelik pet şişe suyu 10 TL’ye aldım. Dışarıda olunca mecbur alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rıza Mamak ise, “Suyu 10 TL’ye aldım. Normalde 4-5 TL arasında olması lazım. Devletin bu durumu araştırması lazım. Zamları ben benzine ve mazota gelen zamlara bağlıyorum. Günde 4-5 tane su içiyorum” dedi.

Yorumlar (0)