En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş açıkladı.

EKONOMİ 02.07.2024, 12:00 Hakan Öksüz
En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklileri, gözünü temmuz zammına çevirdi. Önceki dönemdeki toplu sözleşme zammının üzerine 6 aylık enflasyon rakamlarının ilave edilmesiyle enflasyon farkı bulunuyor. 2024'ün ilk 5 ayının enflasyonu yüzde yüzde 22,72 oldu.

Yarın açıklanacak enflasyon verileri, memur ile memur emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranını netleştirecek.

En az 17,32 zam kesinleşti

Memur ve memur emeklilerine ocak ayında yapılan toplu sözleşme zammı yüzde 15 olmuştu. Maaşlara temmuz ayında yapılacak toplu sözleşme zammı ise yüzde 10.

Ocak ayındaki zammı aşan enflasyon farkı, temmuz maaşlarına ilave edilecek. Yani memur ve memur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında en az 17,32 zam yapılması kesinleşti.

En düşük memur ve memur emeklisi maaşı beklentisi

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, toplam 6 milyon kişiyi ilgilendiren temmuz zammı ile ilgili, "Haziran ayı enflasyon beklentisine baktığımızda en düşük memur aylığının 39 bin 595 liraya çıkmasını bekliyoruz. En düşük memur emeklisi aylığının 18 bin 572 liraya yükseleceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)