Emekliye zam detayları belli oldu: Kim ne zaman ve ne kadar alacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyelerinde süreç belli oldu. Hangi emeklin ne zaman ikramiye alacağı belli olurken, emekliye ödenecek toplam ikramiye tutarı 42 milyar lirayı buluyor.

EKONOMİ 09.06.2024, 16:42 Şeyda Gül
Emekliye zam detayları belli oldu: Kim ne zaman ve ne kadar alacak?

Yılda sadece 2 defa dini bayramlarda ikramiye alan milyonlarca emekli, ikramiyelere yeniden bir zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Ancak emeklilerin alacağı ikramiyelere yeni bir zam yapılması hükümetin gündeminde bulunmuyor.

3 bin liraya yükseltilmişti

Emeklilerin aldığı ikramiyelere geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda zam yapılmıştı. Yüzde 50 artırılarak 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilen ikramiyeler 10 ila 14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına aktarılacak.

Hangi emekliler ikramiye alabiliyor?

SGK'dan yaşlılık, malullük, vazife malullüğü, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenen ikramiyeler, bunun yanı sıra SGK'dan aylık alan şehit yakınları, muharip gaziler, gaziler,  güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödeniyor.

Ödemeler ne zaman yapılıyor?

Her yıl ikramiye ödemeleri bayramdan hemen önceki hafta yapılmaya başlıyor. Bu sebeple bu yıl ki ödemelerin yarından itibaren kademli olarak başlaması planlanıyor. Ancak bu konuda herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor.

Ödemeler nereye yapılacak?

Emekliler, bayram ikramiyelerini maaşlarını aldıkları bankalarda alacak. İkramiye almak için herhangi bir başvuruya gerek bulunmuyor ve ödemeler otomatik olarak hesaplara açıklanan tarihte yapılıyor.

Yorumlar (0)