Emeklilere müjde! İkramiye ödemeleri bugün başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamada, emeklilere bayram ikramiyesi ödemelerinin bugün başladığı duyuruldu. Açıklamada, ödemelerin 14 Haziran'a kadar yapılacağı ifade edildi.

EKONOMİ 10.06.2024, 10:18 Şeyda Gül
Emeklilere müjde! İkramiye ödemeleri bugün başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı emeklilerinin bayram ikramiyesinde takvim netlik kazandı. 16 milyon emeklinin yararlanacağı bayram ikramiyesinden Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yararlanacak. Emeklilere ödenecek ikramiyeler maaş alma takvimine göre yapılacak.

Ödemeler 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak

Ödeme takvimine ilişkin konuşan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, 4C (Emekli Sandığı) kapsamındakilere ayın 10’u, 4B (Bağ-Kur) kapsamındakilere ayın 11’i, 4A (SSK) kapsamındakilere ise 12 13 ve 14 Haziran'da olmak üzere toplamda ayın 10 ile 14’üne kadar bayram öncesinde emeklerimizin hesabına yatırılacağının bilgisini verdi.

Emekli ikramiyesi 3 bin TL

İlk kez 2018 yılında iki kez biner lira olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi, 2021'de ikramiye bin 100 liraya, 2023'te 2 bin liraya yükseltilmişti. Bu yıl için ise Ramazan Bayramı’nda yüzde 50 artış yapılarak 3 bin liraya çıkarıldı.

SGK'dan resmi açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli ikramiyesi hakkında yapılan açıklamada, emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerinin bugün ödemeye başlandığı ifade edildi. Buna göre, Emekli sandığı kapsamında aylık alan emeklilerin ikramiye ödemeler bugün yapıldı. Bağ-kur emeklileri  11 Haziran tarihinde ve SSK emeklileri 12, 13 ve 14 Haziran tarihleri arasında ikramiyelerini hesaplarından çekebilecek.

Yorumlar (0)