Doğal gaz ve elektriğe zam yapılacak mı?

Alparslan Bayraktar, ülkemizde şu an elektrik ve doğal gazda fiyat artışı öngörülmediğini, petroldeki otomatik fiyatlandırmadan ötürü akaryakıtta yukarı ve aşağı yönlü değişimler olabildiğini ifade etti.

EKONOMİ 25.01.2024, 18:14
Doğal gaz ve elektriğe zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmeler yaptı.



"Fiyat artışı öngörmüyoruz"

Bakan Bayraktar, ülkemizde şu an elektrik ve doğal gazda fiyat artışı öngörülmediğini, petroldeki otomatik fiyatlandırmadan ötürü akaryakıtta yukarı ve aşağı yönlü değişimler olabildiğini ifade etti.



"Bu sene yeni bir keşfin senesi olabilir"

Karadeniz'de doğal gaz üretimini daha da artırmaya dönük faaliyetlerin devam ettiği bilgisini veren Alparslan Bayraktar, "Birinci fazda üretim hedefini 10 milyon metreküp olarak ilan etmiştik. Yani 2,7 milyondan 10 milyon metreküpe gelinmesi lazım. İkinci fazda 40 milyon metreküp üretime ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu sene denizlerde üretime odaklanıyoruz. Temel amacımız üretimi artırmak fakat keşifle ilgili özellikle Karadeniz'de birkaç sondaj hedefimiz var. Bu sene yeni bir keşfin senesi olabilir." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)