Depremzede çiftçi mallarını satamayınca hayrına dağıttı

Hatay'ın Amik Ovası'nda, 350 dönümlük tarlasında patates eken depremzede çiftçi Mehmet Ali Güler, ürününü bedava dağıttı. Marketlerde 15 TL’ye satılan patatesleri tarlada hayrına dağıttığını duyan vatandaşlar, tarlaya akın etti.

EKONOMİ 01.07.2024, 10:56 01.07.2024, 18:03 Melina Ay
Depremzede çiftçi mallarını satamayınca hayrına dağıttı

Antakya ilçesi Alaattin Mahallesi’nde çiftçilik yapan Güler’in patatesleri hasat olgunluğuna ulaştı. Çiftçi, tarlada kilogram başına 5 TL'yi geçmeyen teklifler aldı. İşçi yevmiyesini bile karşılamayacak durumda olan Güler, patatesleri halk için bedava dağıtmaya karar verdi.

“Bize kısmet olmadı, halkın oldu”

Patatesleri hayrına dağıtan Mehmet Ali Güler, “Patateslerimizi en iyi şekilde yetiştirdik. Ancak satış fiyatlarının düşmesi ve alıcı bulamamamız nedeniyle bu kararı aldık. Alıcılar tarlada patatesi 3-5 TL’yi geçmeyen fiyatlardan almak istediler. Marketlerde patates fiyatı 10-15 TL arasında. İşçi ücretleri ise 600-700 TL civarında. Biz de zararı minimuma indirmek için patatesleri halka dağıttık. İlk defa mahsulün tarlada kaldığını gördük. 350 dönüm patatesi halka bağışladık, herkese helali hoş olsun” dedi.

“Marketlerde 15 TL, burada bedava topluyoruz”

Tarlaya gelip patates toplayan Halime Alabaş, “Patatesler bedava dağıtılıyor. Marketlerde 15 TL, biz de buradan topluyoruz. Patatesler çok güzel, iki çuval topladık. Çiftçimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Sabah 10’dan sonra geldik, 15-20 kilo topladık”

Marketten 15 TL'ye satılan patatesleri tarladan bedava topladıklarını belirten Mehmet Uçucu ise, “Sabah saat 10'dan sonra geldik, ancak 15-20 kilo patates toplayabildik. Çiftçimiz zarar etti ama vatandaş faydalandı. Çiftçimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)