Çalışan anne desteğinden yararlanma şartları neler?

Çalışan annelere yönelik 325 euro destek ödemesi için ayrıntılar netleşti ve başvuru ekranı kullanıma açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadınları iş hayatında desteklemeye devam ettiklerini belirterek, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacağını duyurdu. Peki, çalışan annelere 325 euro destek ödemesi için nasıl başvurulur ve hangi şartlar gereklidir?

EKONOMİ 03.06.2024, 13:21 04.06.2024, 08:51 Melina Ay
Çalışan anne desteğinden yararlanma şartları neler?

Çalışan annelere yönelik 325 euro destek başvurularının nasıl yapılabileceği, Bakan Işıkhan'ın açıklamalarıyla gündemde. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği destekli proje kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro destek sağlayacak. Peki, çalışan annelere 325 euro destek ödemesi için başvuru süreci nasıl işliyor ve hangi şartlar gereklidir?

Bakan Işıkhan: “Başvuruları e-devlet üzerinden yapabilirsiniz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadınlara yönelik destek ödemeleriyle ilgili detayları paylaştı. Bakan Işıkhan'ın duyurusu şu şekilde:

“Çalışma hayatında kadınları desteklemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla, çocuk bakımı nedeniyle istihdamdan uzaklaşmayı engellemek ve annelerin kayıtlı istihdamda kalmasını sağlamak amacıyla destekler sunuyoruz. Projemizin ikinci dönemi için başvurular bugün itibarıyla başlıyor.

Projemiz kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek verilecek. Ayrıca, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılarının teşvik edilmesini de hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak. Başvuruları e-Devlet aracılığıyla yapabilirsiniz”

Annelere 325 Euro destek başvurusu nasıl yapılır?

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşvik Edilmesiyle Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular, aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu proje ile anneler hem maddi destek alarak istihdamdan kopmamış olacaklar hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamı teşvik edilecek.

Proje kaç ilde ne kadar süre devam edecek?

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hayata geçirilecek olan proje kapsamında, 12 ay boyunca çalışan annelere aylık 325 euro destek sağlanacak.

Desteğe başvurma şartları neler?

Avrupa Birliği'nin mali destek sağladığı proje, 0-36 ay arası çocuğu olan ve çocuk bakımı sorumluluğu nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riskiyle karşı karşıya olan annelerin desteklenmesini ve kayıtlı istihdamda kalmalarını veya iş gücüne katılmalarını hedefliyor.

Yorumlar (0)