Bitcoin'de sert düşüş! Kripto piyasasına kan doğrandı

Bitcoin'de son bir aydır devam eden düşüş trendi, 3 günde derinleşti. Bitcoin yüzde 8, Ethereum yüzde 17 değer kaybetti. Bazı altcoinlerdeki düşüş yüzde 30'u geçti. Peki kripto piyasasındaki düşüşün sebebi ne?

EKONOMİ 05.07.2024, 10:15 06.07.2024, 09:22 Hakan Öksüz
Bitcoin'de sert düşüş! Kripto piyasasına kan doğrandı

Kripto piyasası son 1 aydır yoğun bir satış baskısı ile karşı karşıya. Son olarak 7 Haziran'da 72 bin dolar bandına yaklaşan Bitcoin (BTC), bir aydır düşüş eğiliminde. Kripto piyasasının amiral gemisi BTC'nin düşüş grafiği, altcoin piyasasını kırmızıya boyadı. Pek çok altcoin, bir ay önceki fiyatlarından yaklaşık yüzde 70 daha ucuz. Küresel kripto para piyasası 24 saat içinde yüzde 7,8 değer kaybederek 1 trilyon 74 milyar dolara geriledi.

Kripto piyasasındaki düşüşün sebebi ne?

Peki Bitcoin'deki düşüşe sebep olan neydi? Analistler, 2014 yılında çalışan kripto varlıkları sahiplerine dağıtan Mt. Gox borsasının bu düşüşe sebep olduğunu düşünüyor. Zira yıllar öncesinden gelen kripto varlıklarına ulaşan yatırımcılar, değerlenen kripto paralarını satarak karlarını realize etti. Bu da hem BTC'de hem de altcoinlerde üst üste kırmızı mumların yanmasına yol açtı.

Bitcoin'de üç günde yüzde 8'lik düşüş

Düşüş dalgasının her geçen gün daha da derinleştiği görülüyor. Üç gün önce 62 bin dolar bandında seyreden Bitcoin, bugün 54 bin 100 dolar seviyesine geriledi. BTC'de gece saatlerinde yaşanan düşüş, bazı altcoinlerin yüzde 20 civarında erimesine sebep oldu. Bitcoin üç gün içinde yüzde 8'den fazla değer kaybetti.

Ethereum'un değeri 3 günde yüzde 17 düştü

Kripto piyasasının ikinci en büyük varlığı olan Ethereum (ETH) düşüşten nasibini aldı. ETH 3 gün içinde 3 bin 400 dolar seviyesinden 2 bin 800 dolar bandına inerek yüzde 17'lik kayıp yaşadı. 

Altcoin piyasası kıpkırmızı

Altcoin piyasası, BTC ve ETH'nin düşüşünden kötü etkilendi. Binance Coin (BNB) 24 saatte yüzde 12, Dogecoin yüzde 16, AVAX yüzde 10, Shiba Inu yüzde 15, NEAR yüzde 14, MATIC yüzde 14,7 değer kaybetti. Yaklaşan ABD başkanlık seçimleri nedeniyle belirsizliğin arttığı, bunun da kriptoda satış baskısına sebep olduğu kaydediliyor.

Yorumlar (0)