Asgari ücret artacak mı? AK Parti'den açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmasıyla ilgili bir çalışmanın olup olmadığını açıkladı.

EKONOMİ 25.06.2024, 14:35 26.06.2024, 09:16 Hakan Öksüz
Asgari ücret artacak mı? AK Parti'den açıklama!

CHP ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün yaptıkları görüşmenin ardından asgari ücrete temmuz zammı ile ilgili haber olup olmadığı takibe alındı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen 4 saat 15 dakikalık görüşme sonrası kameraların karşısına geçen CHP'nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe, 4 ana başlıkta önerilerini sunduklarını bildirmişti. Başlıklardan biri de asgari ücrete ara zam konusuydu.

Hamza Dağ'dan "asgari ücrete zam yok" mesajı

Asgari ücrete zam tartışmaları üzerine AK Parti'den açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon yayınında, "Asıl mücadelemiz, enflasyonu düşürek ile ilgili. Haziran itibarıyla enflasyonda düşüşü göreceğiz. Temmuzda asgari ücrete ilişkin bir süreç yaşanmayacak." ifadelerini kullandı, ara zam iddialarını kesin bir dille reddetti.

Vergi düzenlemesi ne durumda, somut gelişme var mı?

Hamza Dağ, vergi düzenlemesi hakkında ise, "Bakanlık, basına ve sosyal medyaya yansıyan bilgileri yalanlıyor. Henüz somut bir durum yok. Yurt dışı harç puluna ilişkin çalışmaların sürdüğü bana bildirildi. Vergileri direkt olarak artıracak bir sürece gitmeliyiz." dedi.

Yorumlar (0)