YKS'ye giren adayların dikkatine! Eğitim bilgilerini güncelleme sayfası açıldı

2024 YKS'ye giren adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ndeki eğitim bilgilerini güncelleyecekleri ekranın erişime açıldığı kaydedildi. Adayların kontrol, seçme ve onaylama işlemlerini yapabileceği kaydedildi. Peki eğitim bilgilerini güncellemek için son tarih ne zaman? Eğitim bilgileri nasıl güncellenecek? İşte detaylar...

EĞİTİM 24.06.2024, 14:10 24.06.2024, 14:31 Hakan Öksüz
YKS'ye giren adayların dikkatine! Eğitim bilgilerini güncelleme sayfası açıldı

ÖSYM tarafından 8-9 Haziran'da yapılan 2024 YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) giren adayların eğitim bilgilerini güncelleyeceği ekran erişime açıldı. YSK tercihlerinden önce eğitim bilgilerini güncellemek isteyen adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranına girerek kontrol, seçme ve onaylama işlemleri yapabilir.

Eğitim bilgilerini güncellemek için son tarih ne zaman?

YKS'ye giren adayların, tercih döneminden önce bu adres üzerinden yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını arzu ettikleri bilgileri kontrol edip güncelleyebilecek. Kontrol, güncelleme ve onaylama işlemlerinin 28 Haziran Cuma günü saat 16.00'ya kadar yapılması gerekiyor.

Eğitim bilgileri nasıl güncellenecek?

ÖSYM'nin sayfası üzerindeki eğitim bilgilerinin eksik veya hatalı olduğunu düşünenler, mezun oldukları ortaöğretim kurumlarına durumu bildirdikten sonra MEB'in e-Okul sistemine girerek düzeltme işlemlerini gerçekleştirebilir. Adayların bu değişiklik bireysel olarak ÖSYM'ye yapacağı başvurular kabul edilmeyecek.

Yorumlar (0)