YKS soruları sızdırıldı denildi: ÖSYM'den iddialara yanıt geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı bütün oturumlarını gerçekleştirdi. Sınav sonrasında ‘sorular sızdırıldı’ iddiası ortaya atıldı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’dan ise ortaya atılan iddialara yanıt gecikmedi. Ersoy, “Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarını da çıkan haberler ile ilgili ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” dedi.

EĞİTİM 09.06.2024, 18:53 Melina Ay
YKS soruları sızdırıldı denildi: ÖSYM'den iddialara yanıt geldi

ÖSYM bugünkü oturumlarla birlikte üç oturumu da gerçekleştirdi. 2 milyon 19 bin 709 adayın başvuruda bulunduğu YKS sınavı 81 il ve Lefkoşa'da düzenlendi. Sınav sonrasında sınava giren öğrenciler sınavın zorluğuyla alakalı yorumlarda bulundu. Buna ek olarak, ‘sorular sızdırıldı’ iddiası da ortaya atıldı. İddiaların muhatabı olan ÖSYM Başkanı Ersoy’dan da yanıt gecikmedi. Ersoy, iddialara ilişkin olarak, hukuki sürecin başlatılacağını duyurdu.

İzole halde hazırlanıyor

ÖSYM Personeli soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için 40 günlük izoleye girmişlerdi. Yaklaşık 100’ü aşkın personel görev yaptı. Sınavın tüm hazırlık süreçlerinin yürütüldüğü kapalı merkezde, güvenlik Faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer gibi özel sistemlerle ve 7 gün 24 saat emniyet güçlerinin nöbet tutmasıyla sağlandı. Kapalı matbaa sürecinde çalışan personel, YKS'nin son oturumu olan YDT'nin sona ermesiyle birlikte merkezden ayrılarak ailelerine kavuşacak.

Yorumlar (0)