Deprem acısını başarıya dönüştürdü

Kahramanmaraş merkezli ve ‘Astın Felaketi’ olarak anılan depremler sırasında Ebrar Siteleri'nde yaşayan Efe Talha Palabıyık, büyük bir başarıya imza atarak LGS Türkiye Birincisi oldu.

EĞİTİM 29.06.2024, 12:35 01.07.2024, 09:33 Melina Ay
Deprem acısını başarıya dönüştürdü

Deprem sırasında Ebrar Siteleri'nin T Blok’unda ailesiyle birlikte bulunan Palabıyık, birçok akrabasını aynı bölgede kaybetmişti. Bu zorlu sürece rağmen LGS sınavında tam puan alarak Türkiye birincisi olmayı başardı.

Efe Talha Palabıyık, depremin ardından yaşadığı acılara rağmen eğitim hayatını etkilememek için sıkı bir çalışma programı uyguladı. Depremde hayatını kaybeden yakınlarını gururlandırmak amacıyla kendine LGS'de en yüksek başarıyı hedeflediğini belirtti.

“Hedefim Türkiye birinciliğiydi”

Palabıyık, “Depremde yaşadıklarımızı düşünerek rehber öğretmenlerimin desteğiyle bu zorlu süreci atlattım. Kendime LGS’de birinci olma hedefi koydum ve bu hedefe ulaşmak için çok çalıştım. Sınav öncesi hedefim tüm soruları doğru cevaplamaktı. Stres yaşadım ama sınavın sözel kısmından sonra bu stres geçti. Şimdi İstanbul’daki okullarda da başarılı olmayı planlıyorum” dedi.

“Zor şartlar altında başardı”

Anne Fatma Palabıyık ise, “Oğlumun başarıları bizi çok mutlu etti. Zor şartlar altında elde ettiği bu başarıyı destekleyen öğretmenlerine ve tüm destekçilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Onunla gururlandık”

Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Osman Gündoğan da, “Efe Talha’yı ve ailesini tebrik ediyorum. Kendisi tam puan alarak birinci oldu, biz de onunla gururlandık” dedi.

Yorumlar (0)