Bakan Tekin son noktayı koydu: Devamsızlık konusunda esneklik olacak mı?

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık konusuna son noktayı koydu.

EĞİTİM 23.06.2024, 14:45 Şeyda Gül
Bakan Tekin son noktayı koydu: Devamsızlık konusunda esneklik olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı Başkent Kulisi programında önemli açıklamalarda bulundu. “Devamsızlık konusunda esneklik olacak mı” sorusuna açıklık getiren Bakan Tekin, esneklik yapacak bir durum olmadığını dile getirdi. “Bu kadar öğretmen arkadaşımız fedakarlık yaparken, devlet bu kadar okul, derslik yaparken, eğitim-öğretim süreçlerine yatırım yaparken çocuklarımızın okul dışında başka ortamlarda vakit geçirmelerini doğru bulmuyorum” diyen Bakan Tekin, bu konuda kararlı şekilde devam edeceklerinin altını çizdi.

Yeni müfredat hazırlıkları

Bütün kitapların baştan yazılmayacağının bilgisini veren Bakan Tekin, müfredat değişikliği olan derslerde çalışmalar yapılacağını kaydetti. Bütün öğretmenlerin yarın itibariyle değişen müfredat konusunda bilgilendirileceğini kaydeden Bakan Tekin, “720 bin öğretmen gelecek dönem yeni müfredata göre eğitim verecek” dedi.

Öğretmen atamalarında mülakat uygulaması

Öğretmen atamalarına ilişkin “Kimse kimseye torpil yapamayacak mı, bundan emin misiniz” sorusunu yanıtlayan Bakan Tekin, kendisi dahil kimsenin torpil yapamayacağını söyledi. Sistemin buna müsaade etmeyeceğini aktaran Bakan Tekin, normal olarak şu ana kadar kendisine bir sürü isim gelmesi gerektiğini ama bir tane daha gelmediğini dile getirdi. Başkasına da gidemeyeceklerinin altını çizen Bakan Tekin, “Milletvekillerimiz dahil kimse bize böyle bir talepte bulunmadı. Ben bu sınavın, objektif, şeffaf ve adil olması için her türlü tedbiri aldığımı düşünüyorum. Buna rağmen öngöremediğimiz şekilde bir adaletsizliğe sebep verecek kim olursa hiç tereddüt etmeden gereğini yaparım. Müsaade etmeyeceğiz buna” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)