Ünlü iki yönetmen hakkında taciz iddiası: Gözaltına alındılar!

Fransız yönetmenler Benoit Jacquot ve Jacques Doillon cinsel saldırıyla suçlanıyor. Aktrist Judith Godreche tarafından suçlanan yönetmenler gözaltına alındı.

DÜNYA 02.07.2024, 17:33 03.07.2024, 14:01 Buse Önder
Ünlü iki yönetmen hakkında taciz iddiası: Gözaltına alındılar!

Fransa'nın ünlü film yönetmenleri Benoit Jacquot ve Jacques Doillon, cinsel istismar suçlamalarıyla gözaltına alındı. Oyuncu Judith Godreche tarafından suçlanan yönetmenler, suçlamaları kesin bir dille reddetti.

Godreche, Benoit Jacquot'u 14 yaşındayken başlayan ve 1986 ile 1992 yılları arasında devam eden bir takıntıyla suçlarken, Jacques Doillon'u da bir film çekimi sırasında cinsel saldırıyla itham etti.

Gözaltına alındılar

Jacquot ve Doillon'un avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduklarını savunarak gözaltına alınmalarının gereksiz olduğunu belirtti. Avukatlar, müvekkillerinin suçlu bulunana kadar masum sayılması gerektiğini vurguladılar. Jacquot'un avukatı Julia Minkowski, müvekkilinin yasal süreçte kendini savunabileceğini ifade etti. Doillon'un avukatı Marie Dose ise Godreche'in iddialarının 36 yıl sonra ortaya atılmasının haksız olduğunu savundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yaptı

Oyuncu Godreche, sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşımla konuya ilişkin sessizliğini bozdu ve Jacquot ile gençliğine ait bir fotoğrafını paylaşarak duygularını ifade etti.

Fransız yönetmen Benoit Jacquot, Suzanne Andler, By Heart, Casanova, Last Love, Eva, La Traviate, Three Hearts gibi önemli yapımlarla tanınırken; Jacques Doillon ise Third Grade, Rodin, Love Battles, The Three-Way Wedding, Just Anybody, Raja ve Little Fellas gibi filmlerle biliniyor.

Yorumlar (0)