Trump'ın eski sağ kolu Cohen'in ses kaydı ortaya çıktı, mahkemede dinletildi

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasının duruşmasında Michael Cohen'in çapraz sorgusu yapıldı. Trump'ın eski sağ kolu Cohen'in, "Onu hapiste hayal etmek, içimi neşeyle dolduruyor." ifadelerini kullandığı ses kaydı, jüri heyetine dinletildi. Trump'ın avukatı Todd Blanche, Cohen'in kamuoyuna yalan söylediğini belirterek çapraz sorgu yaptı.

DÜNYA 17.05.2024, 09:55 18.05.2024, 09:37 Hakan Öksüz
Trump'ın eski sağ kolu Cohen'in ses kaydı ortaya çıktı, mahkemede dinletildi

2016'daki başkanlık seçimlerini kazanan ve 4 yıl boyunca Beyaz Saray'da oturan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davası sürüyor. 2016 seçim kampanyası sürecinde ilişki yaşadığı yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a sus payı verdiği iddia edilen Cumhuriyetçi lider, ABD'de gündemi belirlemeye devam ediyor.

Cohen'in çapraz sorgusu yapıldı

Trump'ın eski sağ kolu olarak da tanınan avukat Michael Cohen'in mahkemedeki açıklamaları, Trump destekçilerini kızdırmış durumda.

Devam eden davanın Manhattan Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmasında Michael Cohen’in çapraz sorgusu devam etti. Trump'ın avukatları, Cohen'in yalan söylediğini ortaya çıkarmak için çapraz sorgu yaptı.

Trump'ın avukatı Todd Blanche: "O konuşma, sus payı ödemesi hakkında değildi"

Michael Cohen'in ifadelerinde bazı tutarsızlıkların göze çarptığını kaydeden Trump'ın avukatı Todd Blanche, "Michael Cohen ile müvekkilim Trump arasındaki telefon konuşması, 130 bin dolarlık sus payı ödemesi ile alakalı değildi. Cohen bu konuda yalan söylüyor. O konuşma şaka yapmak için telefon açan bir kişinin tacizi hakkındaydı. Sayın Cohen, telefon konuşması ile ilgili söylediğiniz şeyler açık şekilde yalan. Mahkeme önünde bunu itiraf edebilirsiniz." dedi.

Michael Cohen

Michael Cohen: "Yalan söylediğimi itiraf edemem"

Trump'a yönelik suçlamaların merkezinde yer alan isimlerden olan Michael Cohen, Todd Blanche'in bu çıkışına, "Hayır, böyle bir yalan söylediğimi itiraf etmem mümkün değil. Çünkü iddianınızın doğru olup olmadığı yönünde şüphelerim var." cevabını verdi.

Ses kaydı, jüriye dinletildi: "Trump'ı hapiste hayal etmek, beni neşeyle dolduruyor"

Trump'ın avukatı ise bu savunmaya, "Daha önce mahkemede yalan beyan verdiği ortaya çıkan Michael Cohen, ABD Adalet Bakanlığı ile ABD Kongresi'ne de yalan söylemiştir. Trump ailesini cezaevinde görme hayalinin gerçeğe dönüşebilmesi için davayı gerçek olmayan şeylerle dolduruyor. Bunu kendisi söyledi. Ses kayıtlarında davanın içini zevkle doldurduğunu, Trump'ı hapiste görecek olma hayalinin, neşeden başını döndürdüğünü söyledi." yanıtını vererek ses kayıtlarını jüriye dinletti.

4 yıl hapis yatabilir

Trump'ın eski sağ kolu Michael Cohen'in çapraz sorgusunun pazartesi günü süreceği tahmin ediliyor. Bu yıl yapılacak ABD başkanlık seçimlerine hazırlanan Cumhuriyetçi Donald Trump, davanın sonucuna göre 4 yıla kadar hapisle cezalandırılabilir. 

Yorumlar (0)