Trump'ın eski sağ kolu bülbül gibi öttü: "Başka kadınlara da ödeme yaptık"

Yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels ile yaşadığı ilişkiyi örtbas etmek için sus payı ödediği ve resmi belgelere zarar verdiği iddia edilen eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "sus payı" davası sürüyor. Mahkemeye çıkan Trump'ın eski sağ kolu avukat Michael Cohen, "Çok endişeliydi. 'Bu süreçte pek çok kadın ortaya çıkacak. Bir şekilde seçimi atlat, kazanırsam hiçbirinin önemi yok' dedi. Ödeme yapılan tek kadın Stormy Daniels değildi." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 14.05.2024, 09:23 Hakan Öksüz
Trump'ın eski sağ kolu bülbül gibi öttü: "Başka kadınlara da ödeme yaptık"

ABD kamuoyu, Donald Trump ile Stormy Daniels adlı yetişkin film oyuncusu arasında yaşanan "sus payı" davasına kilitlendi. Cumhuriyetçi Trump'ın, başkanlığı kazandığı 2016 seçim sürecinde Stormy Daniels ile ilişki yaşadığı, bunu örtbas etmek için sus payı verdiği ileri sürülüyor.

Avukatına, "Pek çok kadın ortaya çıkacak, hazırlıklı ol"

Manhattan Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına Trump'ın eski sağ kolu olan Michael Cohen'in ifadeleri damga vurdu. Cumhuriyetçi liderin eski avukatı Cohen, "Trump, seçim sürecinde özel hayatı ile alakalı şeylerin ortaya çıkmasından endişe ediyordu. Bana 'Hazırlıklı ol, bu süreçte pek çok kadın ortaya çıkacak' dedi. Basında çıkan haberlere çok öfkeliydi." ifadelerini kullandı.

"Kadınların kendisinden nefret edeceğini söylüyordu"

Trump'ın 2016'daki seçim kampanyası döneminde bir hayli endişeli olduğuna vurgu yapan avukat Cohen, "Kampanyanın tam bir felaket olduğunu düşünüyordu. Kadınların kendisinden nefret edeceğini söylüyordu. Daniels'a verilen sus payının sadece seçim kampanyasını etkileyeceğini düşünüyordu. Eşi Melania aklına bile gelmiyordu. Bütünüyle seçime odaklanmıştı." dedi.

"Bir şekilde bunu atlat, kazanırsam önemi kalmayacak"

Trump'ın kendisine söylediği bir sözü mahkeme huzurunda açıklayan avukat Michael Cohen, "Bana şunu dediğini hatırlıyorum; 'Bir şekilde seçimi atlat. Çünkü kazanırsam bunların bir önemi yok. Yenilirsem de umrumda olmayacak.' 2016 seçim kampanyası döneminde başka ödemeler de yapıldı. Amaç, olası skandalların üstünü örtmekti. Eski Playboy modeli Karen McDougal'a 150 bin dolar ödendi. Trump bunun için 'O hikayeleri paylaşmadığından emin ol' dedi. National Enquirer dergisinin eski yöneticisi David Pecker, olumsuz haberleri engellemek için bize yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

4 yıla kadar hapis cezası alabilir

2024 başkanlık seçimlerine hazırlanan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın başı, Stormy Daniels'a ödendiği iddia edilen "sus payı" ile dertte. Stormy Daniels ile yaşadığı ilişkiyi örtbas etmek için resmi kayıtlara zarar vermekle suçlanan Trump, "bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı" olarak tarihe geçti. Cumhuriyetçi liderin, 4 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği söyleniyor.

Yorumlar (0)