Suriye Milli Ordusu’ndan Türkiye’ye cevap: Türk bayrağını öptüler!

Suriye sınırındaki gerilimin ardından yaşanan provokasyonların sonrasında, Suriye Milli Ordusu askerleri Türk bayrağını öperek poz verdi.

DÜNYA 02.07.2024, 11:36 02.07.2024, 18:27 Buse Önder
Suriye Milli Ordusu’ndan Türkiye’ye cevap: Türk bayrağını öptüler!

Dün Suriye sınırında yaşanan yüksek gerilim, bazı provokasyoncuların Türk bayrağına ve Türk tırlarıyla sivil araçlara saldırmasıyla tırmandı. Bu provokasyonun ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı F-16 uçakları, bölgede alçak uçuş gerçekleştirdi.

Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından yapılan açıklamalara göre, olayın bir provokasyon eylemi olduğu belirlendi ve gerilim kısa sürede azaldı.

Türk bayrağına saygı gösterisi

Suriye'den gelen mesajlar, provokasyonların ardından net bir şekilde ortaya kondu. SMO'ya bağlı Hamza Özel Kuvvetleri, Türk bayrağı ile bir mesaj verdi. Paylaşılan görsellerde Suriyeli askerlerin Türk bayrağını öptüğü anlar yer aldı. Bu sembolik jest, "Bayrağımız bir, düşmanımız bir, biz kardeşiz" mesajıyla pekiştirildi.

Güvenlik önlemleri artırıldı

SMO, güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla yerel idari binalara askeri kuvvetlerini gönderdi. Protestoları ve silahlı eylemleri engellemek amacıyla güvenliği sağlayan SMO bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, askeri karargahlarından bir video yayınladı.

Videoda, Türk ve Suriyeli muhaliflerin bayrakları göndere çekildi ve "Bayrağımız bir, düşmanımız bir, biz kardeşiz" açıklaması yapıldı.

Fitneye karşı uyarı

Müşterek Kuvvetler, yaşanan olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki halkı "fitne sahiplerinin peşinden gitmemeye" çağırdı.

Muhaliflerin oluşturduğu Suriye Geçici Hükümeti de yaptığı yazılı açıklamada, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı ve Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusu'nun fedakarlıkları ile inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırdı.

Yorumlar (0)