Seçmenin sorusu, Başbakan Sunak ile muhalif lideri afallattı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile İşçi Partisi lideri Keir Starmer, önümüzdeki hafta yapılacak genel seçimler öncesi son kez televizyonda tartıştı. Bir seçmenin sorusu, iki liderin bocalamasına sebep oldu.

DÜNYA 27.06.2024, 12:06 28.06.2024, 08:56 Hakan Öksüz
Seçmenin sorusu, Başbakan Sunak ile muhalif lideri afallattı

İngiltere'de gelecek hafta perşembe günü yapılacak genel seçimlerden önce İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile ana muhalefette yer alan İşçi Partisi Genel Başkanı Keir Starmer, televizyonda kapıştı. Seçimlerden önceki son televizyon tartışması, İngiltere'de gündeme oturdu. Seçmenlerden gelen sorular, iki lidere ecel terleri döktürdü.

75 dakikalık etkinlik, İngiltere'de gündemin zirvesindeydi

BBC'de yayınlanan etkinlik 75 dakika sürdü. Muhafazakar Parti lideri Sunak, muhalif rakibini, yasa dışı göç ile mücadele ve vergi artışı konularında gerçekçi bir plan ortaya koyamamakla suçladı. Keir Starmer ise, "Finansal destek yok ama buna rağmen vergi vaatleri veriyorsunuz. Halkın durumundan bihabersiniz." dedi.

Liderler, gelecek soruları bilmiyordu

Seçim öncesi liderlerin tezlerini ortaya koyduğu son televizyon etkinliği, Nottingham Trent Üniversitesi'nde gerçekleşti. Rishi Sunak ile Keir Starmer'ın seçmenlerden gelecek sorulardan önceden haberdar olmaması, geceye renk kattı. 

"Sahiden de siz elimizdekilerin en iyisi misiniz?"

Liderler, hazırlıksız yakalandıkları sorular karşısında ecel terleri döktü. Bir katılımcı, "Siz ikiniz, sahiden de elimizde bulunanların en iyisi misiniz?" sorusunu yöneltti. Rishi Sunak ile Keir Starmer'ın bu soru karşısında bocaladığı görüldü.

Seçimden önce yapılan son anketler, muhalefetteki İşçi Partisi'nin yarışı önde götürdüğünü ortaya koyuyor. Büyük seçime bir hafta kala durumu tersine çevirmeye çalışan Rishi Sunak, vergi meselesi ile ilgili konuları gündeme getirerek rakibini köşeye sıkıştırmaya uğraştı.

Başbakan'ın "vergi" sorusuna muhalif liderden tepki

Muhalif lider ilk tartışmaya kıyasla daha sert bir tavır takındı. Başbakan Sunak'ın seyircilere dönerek, "Keir Starmer yönetiminde 2 bin pounddan daha fazla vergi ödeyeceksiniz. Bunu mu istiyorsunuz?" sorusuna sinirlenen muhalif lider, "Aynı yalanı tekrarlamaktan sıkılmadınız mı?" diyerek tepki gösterdi.  

Yorumlar (0)