Papa Francis'ten Türkiye açıklaması: "Kalpten istiyorum!"

Fener Rum Patrikhanesi'nden bir heyeti Vatikan'da ağırlayan Papa Francis, Birinci İznik Konsili'nin bin 700'üncü yıl dönümü nedeniyle 2025'te İznik'i ziyaret etmek istediğini kaydetti. Papa, "Türkiye seyahatini kalpten istiyorum. Katolik ve Ortodoks kiliseler arasında sürdürülen diyalog, inancın bütünlüğü açısından herhangi bir risk teşkil etmiyor." dedi.

DÜNYA 29.06.2024, 18:16 Hakan Öksüz
Papa Francis'ten Türkiye açıklaması: "Kalpten istiyorum!"

Aziz Pavlus ile Aziz Petrus dini bayramları öncesinde Papa Francis'in, Fener Rum Patrikhanesi'nden bir heyeti Vatikan'da ağırladığı bilgisi geldi. Roma'da kutlanacak dini bayramlardan önce yapılan görüşme ile ilgili Vatikan'dan açıklama geldi.

Papa: "İznik'i ziyaret etmek istiyorum"

Papa Francis'in, kabulde misafirlerine yaptığı konuşmayı Vatikan aktardı. 2025'te Birinci İznik Konsili'nin bin 700'üncü yıl dönümünün kutlanacağını anımsatan Papa'nın, "İznik'i ziyaret etmek istiyorum. Türkiye seyahatini kalpten istiyorum." dediği kaydedildi. Papa Francis'in son olarak 2014'te Türkiye'ye geldiği hatırlatıldı.

"Kiliseler arasındaki diyalog, risk teşkil etmiyor"

Katolik ve Ortodoks kiliseler arasında sürdürülen diyalogun önemine vurgu yapan Papa Francis, "Bu diyalog, inancın bütünlüğü açısından herhangi bir risk teşkil etmiyor. Tam aksine bu diyalog, Rab'be olan bağlılığımızdan aynaklanan bir zorunluluk. Tam birliğe giderken beraber yolculuk etmek önemli. " ifadelerini kullandı.

Birinci İznik Konsili, 325 yılında gerçekleşmişti

Hristiyanlıkta kiliseye bağlı piskoposlar, 325 yılında gerçekleşen Birinci İznik Konsili'nde bir araya gelmişti. Bu konsil, önemli dini konuların karara bağlandığı tarihi bir eşik olmuştu. 

Yorumlar (0)