Mossad: Arabulucular, Hamas'ın ateşkes teklifine cevabını İsrailli müzakere ekibine iletti

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’dan yapılan açıklamada, esir takası müzakerelerinde arabuluculuk yapan tarafların Hamas'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtı İsrailli müzakere ekibine ilettiği ifade edildi.

DÜNYA 04.07.2024, 00:19 Şeyda Gül
Mossad: Arabulucular, Hamas'ın ateşkes teklifine cevabını İsrailli müzakere ekibine iletti

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Mossad adına açıklama yaptı. İsrail ile Hamas arasındaki esir takası anlaşmasına ilişkin Hamas'tan yanıt geldiği bildirilen açıklamada, “Rehine (takası) anlaşmasında arabulucular, Hamas'ın rehinelerin serbest bırakılması anlaşması teklifine verdiği yanıtı müzakere ekibine iletti” denildi.

Açıklamada, İsrail'in yanıtı incelediği ve konuya ilişkin değerlendirmelerini arabuluculara bildireceği bilgisine de yer verildi.

İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı müzakere süreci

6 Mayıs'ta Katar ve Mısırlı yetkililere ateşkes için sundukları teklifi onayladıklarını ileten Hamas Hareketi, İsrail "şartlarını karşılamadığı" gerekçesiyle bu teklifi reddetmişti. 31 Mayıs'ta İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, bu önerinin İsrail'e ait olduğunu söylemişti. Belirlenen hedefler gerçekleşinceye kadar Gazze’deki saldırılarına devam edeceklerini belirten Netanyahu ise 3 Haziran'da Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'nde yaptığı konuşmada, İsrail'in önerdiği ile Biden'ın sunduğu teklif arasında "boşluklar" olduğunu iddia etmişti.

Yorumlar (0)