Kremlin: Putin ile Erdoğan tüm önemli ve hassas konuları görüşecek

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Astana'daki ikili görüşmede tüm önemli ve hassas konuları ele alacaklarını ifade etti.

DÜNYA 02.07.2024, 19:01 Şeyda Gül
Kremlin: Putin ile Erdoğan tüm önemli ve hassas konuları görüşecek

Başkent Moskova'da gazetecilere açıklamalarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Astana'da 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında yapacağı ikili görüşmelere dair bilgilere yer verdi. Uşakov, Putin’in Türkiye, Azerbaycan ve Çin'in yanı sıra Kazakistan, Pakistan, Moğolistan liderleriyle 3 Temmuz'da ayrı ayrı görüşmeler yapacağını söyledi. Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin de konuşan Uşakov, Türkiye'ye uzun zamandır ziyaret planlandığını anımsattı.

Türk tarafıyla sürekli diyalog halindeyiz

İki liderin özellikle ziyaret konusunu ele alacağını düşündüğünü belirten Uşakov, Türkiye'nin konumu dikkate alındığında, özellikle bölgede çok önemli rol oynayan ülkelerin liderlerin görüş alışverişinde bulunacağı pek çok konu olduğunu dile getirdi. Türk tarafıyla sürekli diyalog halinde olduklarının bilgisini veren Uşakov, sürekli telefon aracılığıyla temaslar olduğunu kaydetti. Geçen günlerde Putin’in Türkiye Dışişleri Bakanı'nı kabul ettiğini söyleyen Uşakov, “Görüşmede, tüm önemli ve hassas konular ele alınacak” dedi.

Birçok alanda iş birliğiyle ilgili konular ele alınacak

Uşakov, Putin'in 4 Temmuz'da İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile de görüşme yapacağını aktardı. Uşakov, ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi'nde ise ülkeler arasında siyaset, ekonomi, güvenlik ve birçok alanda iş birliğiyle ilgili konuların ele alınacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)