Kanlı saldırının ardından üç gün yas ilan edildi

Rusya'nın Dağıstan Cumhuriyeti'nde bir sinagog ve iki kiliseye yönelik gerçekleştirilen kanlı terör saldırısının ardından 24-25-26 Haziran tarihlerinde yas ilan edildi. Dağıstan Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıya uğrayan sinagog ve kiliseleri ziyaret etti.

DÜNYA 24.06.2024, 19:13 25.06.2024, 09:05 Buse Önder
Kanlı saldırının ardından üç gün yas ilan edildi

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin Derbent kentinde, bir sinagog ve iki kiliseye terör saldırısı düzenlendi. Rus medyasına göre, saldırıda 6 terörist öldürülürken, 15'ten fazla polis memuru, Ortodoks Kilisesi Rahibi Nikolay ve siviller de yaşamını yitirdi.

Başkan’dan açıklama

Dağıstan Cumhuriyeti Başkanı Melikov, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Dağıstan ve tüm ülke için bir trajedi günüdür. Terörist saldırıların arkasında kimlerin olduğunu ve hangi hedefin peşinde olduklarını araştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dağıstanlı polislerin, canları pahasına bu insanlık dışı saldırılara karşı koyan ilk kişiler olduğunu vurgulayan Melikov, kurbanların ailelerine başsağlığı dileyerek, “Ölü ve yaralıların ailelerine maddi yardım sağlanacaktır" dedi.

3 günlük yas ilan edildi

Saldırının ardından Dağıstan'da 24-25-26 Haziran tarihlerinde yas ilan edildi. Başkan Melikov, bugün saldırıya hedef olan sinagog ve kiliseleri ziyaret etti.

Yorumlar (0)